#ablecs15 - suuri kertauspostaus - last recap

perjantaina, kesäkuuta 12, 2015

Keneltäkään suomalaista kynsiblogimaailmaa seuraavalta on tuskin voinut mennä ohi keväinen The Finnish(able) Nail Art Challenge eli tuttavallisemmin #ablecs15-haaste, joka päättyi muutama viikko sitten. Olin mukana jo syksyn haasteessa, joskin vähän jälkijunassa (syksyn kooste täällä), ja nyt sitten jälleen keväällä – tällä kertaa sain haasteen valmiiksi aikataulussa, mistä olin hyvin tyytyväinen!


Kokonaisuudessaan haaste rytmitti kiireistä kevättäni niin, että blogikin pysyi aktiivisena. Ainakin yhdet kynnet tulivat selvästi aikataulusta myöhässä, koska en ehtinyt ryhtyä vesimarmorointiin oikealla viikolla, mutta muuten pysyin melko hyvin aikataulussa. Varautukaa kilometrin pituiseen koontipostaukseen, joka sisältää jonkin verran koontikuvia ja paljon tilastoja haasteestani!


Ketään tuskin yllättää se, että ylivoimaisesti eniten käyttämäni tekniikka haasteen aikana oli LEIMAILU. Huvituksekseni ja järkytyksekseni laskin äsken, että 32 haastekynsistä peräti 19 lakkauksessa käytin ainakin osana koristeluita leimauksia… Hmm, pitäisiköhän sitä monipuolistaa tätä harrastusta jollain tavalla? :D

No, leimailun suosioon on kyllä yksinkertainen selityskin: koska aikaa oli koko kevään ajan rajallisesti ja haastekynnet oli ”pakko” saada julkaistua tietyllä aikataululla, ei marginaalia virheisiin juuri ollut. Siksipä yli puolessa kynsistä menin helpoimman kautta uskaltamatta lähteä kokeilemaan uusilla tekniikoilla. En nimittäin olisi kuitenkaan ehtinyt tehdä uusia kynsiä, jos jokin kokeilu ei olisikaan onnistunut… Väreissä ja ideoissa sen sijaan haaste kuitenkin monipuolisti lakkauksiani, joten se on sentään hyvä, ja uusia tekniikoita onkin sitten haasteen päätyttyä ja muiden kiireiden helpotettua tullutkin kokeiltua oikein urakalla viime aikoina.


Muista tekniikoista eniten käytetty leimailun jälkeen oli kynsien teippailu ja kynsivinyylien käyttö – näitä käytin viisissä kynsissä (Shades of Grey, Fruitylicious, Sporting, Dot Dot Dot ja Holographic). 

Yksittäisiä kokeiluja saivat:

- kuivan sudin tekniikka (Rainy Day)
- vesiputouskynnet (Nothing But Purple)
- kelmutus (Abstract)
- vesimarmorointi (I Thought I’d Never)
- käsinmaalaus (Out of the Comfort Zone) ja
- pilkkutikku (Dot Dot Dot).

Yllättävää kyllä, siirtokuvia käytin lopulta vain kolmissa kynsissä (Mint & Pink, Blooming ja Animalistic). Tein myös yhden ranskalaisen manikyyrin (Matched to an Outfit).


Kynsilakkatyypeistä kynsilläni oli


- tekstuurilakkoja samoin viisi kertaa (Shades of Grey, Fruitylicious, Turquoise, Textured ja Monochromatic),

- mattalakkoja neljä kertaa (Something Other Than Pink, Sporting, Turquoise, Pastels, Blooming ja  Matte – kaksi viimeistä tosin mattapäällyslakalla) ja

- hololakkoja kuusi kertaa (Will You Be My Valentine?, My Newest Polish, Dot Dot Dot, Oh So Bright, Holographic ja Geometric).

Sitten geneerisinä leimakynsinä, joita raukkoja ei mainittu missään edellä mainituista kategorioista, jäljellä ovat vielä: Nature’s Wonders, My Most Used Polish, Happy Easter, Paint it With a Pantone ja I Do. Huvittavaa kyllä näistä kaatoluokan kynsistä suurin osa on sellaisia, jotka ovat omia epäsuosikkejani – jos ei nyt siis inhokkejakaan niin niitä, jotka eivät innostaneet silloin eivätkä innosta nyt. Vissiin on ideat niissä vähän loppuneet kesken. :D Oikeastaan tästä luokasta vain My Most Used Polish -kynnet A Englandin Excalibur Renaissancella olivat kovasti mieleeni!


Omia suosikkejani on vaikea valita, mutta ne lienevät osittain samoja, joilla osallistuin myös haasteen yhteydessä järjestettyyn kilpailuun: Turquoise, PastelsMint & PinkBloomingAnimalistic ja Holographic, näin joitain mainitakseni… Monet lakkauksista olivat kyllä mieleeni ja niitä on kiva katsella näin jälkikäteenkin!Tämän kilometripostauksen jälkeen – mitkä olivat omia suosikkejasi? Osallistuitko itse haasteeseen tai olisitko halunnut osallistua? Jos et jaksanut lukea tekstejä (en ihmettele), kurkkaa edes kuvat ja kerro, mitä mieltä olet! Kaikki postaukset löytyvät blogista myös tunnisteen #ablecs15 alta.

---

This is my final recap for the Finnish(able) Nail Art Challenge or the #ablecs15 challenge. It was a lot of fun, but I'm also glad that it's over now! :) 

My most used technique during the challenge was stamping - I used it in 19 manicures over 32... I am a bit embarrassed about this, but it is due to the fact that I did not have time to do several manicures for one week, so in case something went wrong - no manicure! That's why I mostly played it safe... You can find the links to all the posts above or with the label #ablecs15! There are some more statistics in Finnish but unfortunately I don't have time now to translate them into English.


4 kommenttia

 1. Onneksi olkoon haasteesta suoriutumisesta - vieläpä näin kunniakkaasti! Omia suosikkejani näistä oli Shades of Grey, Mint & Pink sekä Game to Play, mutta kaikki ovat kyllä todella kauniita :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena <3 Itse asiassa olisin myös Shades of Greyn ja Game to Playn voinut valita, niistäkin tykkäsin kovasti. Kivahan näitä on katsoa jälkikäteen koottuna, että mitä sitä tulikaan tehtyä. :)

   Poista
 2. Niin paljo ihania lakkauksia oot tehny! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands