Water spotted

tiistaina, kesäkuuta 30, 2015

Kesäkuun alussa innostuin #ablecs15-haasteen päättyessä kokeilemaan useampaakin itselleni uutta koristelutekniikkaa, ja tässäpä nyt jälleen yhdet uudella tekniikalla toteutetut kynnet. Olen nähnyt tänä keväänä niin hienoja toteutuksia water spotted -tekniikalla tehdyistä kynsistä, että sitä oli ehdottomasti pakko päästä kokeilemaan itsekin. Jotenkin reteästi kuvittelin, että eihän tämä nyt voi yhtä vaikeaa olla kuin vesimarmorointi, vaikka vesielementti mukana onkin. No, kuinkas sitten kävikään…


Pohjana kynsissä käytin Kikon ihanaa tummanviolettia Pearly Indian Violetia, jota ei lopulta jäänyt niin kauheasti näkyviin, koska halusin käyttää koristeluihin kahta eri väriä. Koristeluväreiksi valitsin Essien hennon vaaleanpunaisen Fijin ja fuksian Watermelonin, koska en halunnut tehdä ensimmäisiä kokeiluja tällä tekniikalla millään harvinaisilla indie-lakoilla. Tässä tekniikassa ei kyllä kulu ihan niin paljon lakkaa kuin vesimarmoroidessa, mutta jonkin verran silti – ja jos lopputulos on epävarma, kannattanee valita vähän helpommin korvattavissa olevia lakkoja.


Water spotted -tekniikassa, jonka suomenkielistä nimeä en millään saa päähäni (auttakaa...? :D), lähdetään liikkeelle samoin kuin vesimarmoroinnissa eli otetaan pieni kuppi huoneenlämpöistä tai vähän lämpimämpää vettä, johon tiputetaan pisara tai pari kynsilakkaa. Ideaalitilanteessa kynsilakka leviää kauniiksi pyöryläksi veden päälle. Tuo lakkapinta rikotaan suihkuttamalla siihen jotain ainetta aerosolipullosta – itse käytin hiuslakkaa, mutta olen kuullut, että myös esim. suihkutettava käsidesi tai deodorantti voivat toimia. Kokeilin myös deodorantilla, mutta se ei kyllä itselläni onnistunut. Kun kupissa on kauniit riekaleet näkyvissä, dipataan sormi veteen ja siivotaan lakat pinnalta pois ennen sormen ylös nostamista.


No, mitenkäs se sitten meni? Kuten kuvista näkyy, sain kyllä ihan kauniita kuvioita aikaiseksi kynsille, mutta ne olivat taas sarjassamme ”mitä sattui tulemaan”. Olikohan syynä lakan liiallinen määrä tai vääränlainen suihkutustyyli, mutta itse sain aikaiseksi lähinnä tuollaista hyvin tiheää verkkoa, enkä millään kokeilutavalla sellaisia suurempia riekaleita, joita olen monella nähnyt. Paitsi siis tietysti vahingossa tuli jollain kerralla erilaista. :D

Tarkoitukseni oli laittaa kaikkiin kynsiin vain yksi kerros koristeita kummallakin lakalla, mutta päädyin lopulta laittamaan niitä X määrän yrittäessäni saada keskisormesta edes vähän enemmän samannäköistä muiden kynsien kanssa. Siinä nimittäin aloitin Watermelonilla, kun muissa kynsissä pohjalla oli Fiji, ja lopputulos olikin yllättävän eri näköinen. Iiiiihan kivat tuli, mutta… Täytyy kokeilla pian uudestaan (hehe, niin kuin kaikkea näköjään, mitä olen viime aikoina tehnyt!).


Kynsilläni / on my nails:

Base coat: Trind Nail Repair
Base colour: Kiko 497 Pearly Indian Violet
Other colours: Essie Fiji, Essie Watermelon
Top coat: Glisten & Glow HK Girl Top Coat

---

I started June by trying several new (to me) techniques and here is another one: water spotted nails. Somehow I thought that this would be easier than water marbling and in a way it was – but I would still maybe not call it easy. You can probably find dozens of tutorials if you google “water spotted nails” so I’m not going to bore you with the details. I used hairspray, and I’m not sure if it was the amount of nail polish or the spraying technique but I mostly managed to create only this small, very dense net of polish. It was nice but covered a bit more than I meant it to. The result is… okay. Kind of cool actually. But I want to try soon again! Have you already mastered this technique?

9 kommenttia

 1. Näähän on tosi onnistuneet mun mielestä.

  VastaaPoista
 2. Aivan upeat kynnet! Olen ihan rakatunut tähän tekniikkaan, kun kynsille tulee just mitä sattuu. Ihania yllätyksiä kuitenkin suurimmaksi osaksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Malle! Joo onhan se ihan rentouttavaakin, kun täytyy vaan tyytyä siihen, mitä sattuu tulemaan! :)

   Poista
 3. Tosi veikeät! Mun mielestä water spottedille ei oikein ole järkevää suomennosta joten puhun vaan water spottedista itsekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sissi! Mä en oikein osannut päättää, oliko nää hienot vai vähän oudot. :D Ei sille tosiaan taida olla mitään kunnollista suomennosta - harmi, koska käytän mielelläni aina suomenkielisiä termejä, kun vain mahdollista!

   Poista
 4. Tosi hienot! Mulle tulee assosiaatioita luontoon, just kun on tollasta rihmamaista ja epäsäännöllistä! <3

  T: Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytti <3 Rihmastoja nimenomaan! Oon nähnyt tällä tekniikalla tehtyjä tosi hienoja aaltokynsiä myös, tuolla saa tehtyä sellaista meren vaahtoa kynsille (jos osaa). :)

   Poista
 5. Äh nää on niiiin ihanat! ♥_♥ Ihastelinkin näitä jo Facessa, mutta oli pakko vielä hehkuttaa kun oon ihan rakastunut !

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands