Kiko-swatcheja, part II

torstaina, kesäkuuta 25, 2015

Viime viikolla postailin ensimmäiset swatchit toukokuussa hankkimistani yhdeksästä Kikon lakasta, jotka päätin esitellä blogissa tarkemmin. Tämän toisen, sinisen erän kohdalla aloin suuresti katua tätä projektia, sillä epäilen, että näistä kuvista ei ole hyötyä kenellekään, ja ne lähinnä aiheuttivat itselleni harmaita hiuksia. Miten vaikea voikin olla saada sinisen sävy kuvissa oikein tai edes lähelle...? Melkein jäivät nämä kuvat julkaisematta, kun swatch-kuvissa sävy lienee tärkein, mutta julkaistaan nyt kuitenkin.


Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Kiko 336 Electric Blue, joka on tuossa pullokuvassa reunimmaisena oikealla. Tämän sävy on kuvissa kaikkein eniten pielessä, mutta laitan nyt kuvan kuitenkin tähän. Ehkäpä tuosta harmaahkosta ihonväristäkin huomaa, että yritin ilman menestystä saada väriä paremman näköiseksi... Lohdutuksekseni yritin googlailla kuvia muiltakin swatchaajilta, eikä kukaan muukaan oikein hyvin ollut tässä onnistunut. Lähimpänä oltiin näissä kuvissa, erityisesti tummemmissa versioissa.


Electric Blue on todellisuudessa tummempi ja jotenkin syvempi kuin tämän kuvan perusteella voisi kuvitella. Minulla tulee väristä mieleen Suomen lipun sininen sähkönsinisenä versiona, jos tässä kuvauksessa on mitään järkeä? Lakka oli pikkuisen hankala lakattava melko ohuen koostumuksensa takia, ja meinasi hiukan karata kynsinauhoille. Vasta kuvasta huomasin, että nimetön olisi ehdottomasti vaatinut kolmannen kerroksen kunnolliseen peittävyyteen - itse laitoin kaksi. Electric Bluen sävy on kauniimpi livenä kuin kuvissa, mutta silti melko tavanomainen - tällaisena perussinisenä se kuitenkin toimii ja saa ainakin toistaiseksi pysyä kokoelmassani.

Seuraavaksi oma ehdoton suosikkini näistä kolmesta eli Kiko 521 Pearly Ocean. Useammissa ostamissani Kikon lakoissa on sattumalta nimessä tuo helmiäismääritelmä, mitä hiukan ihmettelen - miellän itse helmiäisen sellaiseksi ohueksi frost-koostumukseksi, mitä mikään näistä Kikon helmiäisistä ei edusta. Tässäkin lakassa kyse on enemmänkin jonkinlaisesta hopeisesta glass fleck -tyylisestä shimmeristä.


Pearly Oceanin sävy on tuollainen kaunis sininen turkoosi - itsehän miellän turkoosin aina vihreään taittavaksi, joten siksi en mielelläni tätäään kutsuisi turkoosiksi, mutta menköön. Tämä oli helppo ja kiva lakattava, muistaakseni peitti kahdella kerroksella mutta laitoin varmaan kolme (maailman paras ja luotettavin swatchaaja täällä taas hei!). Tätä suosittelen ehdottomasti kaikille sinisen ystäville - ihana!


Viimeisenä sinisenä hankintanani esittelen Kiko 525 Metallic Pastel Bluen, joka aiheutti myös harmaita hiuksia kuvausvaiheessa. Ja siis kyllähän tuo kuva nyt suoraan sanottuna on aika hanurista, siniharmaa iho ja kaikkea. Voidaanko sopia niin, että katsotte nämä mun swatchit ja käytte sen jälkeen jostain muualta katsomassa, minkä väriset nämä lakat oikeasti ovat? Esim. täällä blogissa on kauniita kuvia Metallic Pastel Bluesta.


Metallic Pastel Blue on kaunis nimensä mukainen lakka, jonka pinta jää hieman helmiäismäiseksi (miksi tämän nimessä ei ole sitä Pearlya?). Koostumus oli hyvä ja paksu, peitti (jälleen muistaakseni) suunnilleen kahdella kerroksella. Taisin korjailla joitain kynsiä kolmannella kerroksella. Ajattelin alun perin, että tämä voisi olla lähellä Picture Polishin Skyta, mutta erilaisella koostumuksella - näin ei kuitenkaan ollut, vaan Sky on paljon vaaleampi ja Metallic Pastel Blue selvästi sinisempi.

Mikä näistä oli oma suosikkisi? Iskevätkö siniset yleisesti ottaen? Ja ennen kaikkea: oliko näistä nyt mitään iloa kenellekään? :D Kolmas osa swatcheista on vielä tulossa, jos en lannistu tästä kokemuksesta täysin...

---

Here comes the second part of Kiko swatches (check the first one here) and this time only blues. I was on the verge of not publishing these photos since I found it impossible to get the colours right on the first and the last polish. The middle one, 522 Pearly Ocean looks pretty much right. 

The formula of the first one, 336 Electric Blue, was  a bit tricky - kind of streaky and thin - and the colour is darker and deeper in real life. The other two, Pearly Ocean and 525 Metallic Pastel Blue however were much nicer to apply and covered with 2-3 coats. My favorite is the Pearly Ocean, so gorgeous! I linked some better pictures of Electric Blue and Metallic Pastel Blue in the Finnish text - please check them for better colours and sorry about this fairly useless post...


10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Jep! Jotenkin niitä tuntuu itselle ainakin eniten kertyvän... :)

   Poista
 2. Siniset lakat on ihania, varsinkin tummat! Ja on tullut itsekin taisteltua monien sinisten ja vähän violettiin päin menevien sinisten kanssa myös. Turhauttavaa..

  Asiasta aivan toiseen, nimittäin blogin ulkoasuun. En tiedä onko muilla vastaavaa "ongelmaa" mutta, kun rullailen blogiasi alas ja ylöspäin, tuo raitainen tausta alkaa vilisemään ja kiinnittää aina huomion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nuo siniset voi olla hankalia, mut ihmettelin, miksen saanut tuosta ekasta edes tummuusastetta oikein! :D Mut on ne siniset kynsillä vaan niin ihania.

   Kiitos tosi paljon tuosta taustahuomiosta! Täytyy kokeilla itsekin ja muuttaa tarvittaessa. Katson yleensä itse koneella vain uuden postauksen asettelut ja vastaan kommentteihin kännykällä. Harvemmin sitä myöskään tulee omaa blogia kauheasti selailtua, niin en ole huomannut. Mutta kiitos siis, mä tsekkaan! :)

   Poista
 3. Electric Bluen tahtoisin omaan lakkalootaan... ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvänsävyinen perussininen! :)

   Poista
 4. Nättejä nämä :) Electric Blue löytyy itseltäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin - ja vielä pääsääntöisesti oikein kivoja lakatakin! :)

   Poista
 5. Tuo electric blue pitää kyllä hommaa itselle, se on täydellinen :) (nimim. Kiko-fani)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin alan tässä jo tunnustautua Kiko-faniksi, tosi kivoja lakkoja! :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands