Syypää mun hymyyn (ja hiljaisuuteen?)

perjantaina, marraskuuta 18, 2016

Hiukan jo eilisessä postauksessa vihjailinkin, että olen viime aikoina kiinnittänyt aiempaa enemmän huomiota siihen, minkälaisille kemikaaleille altistan kehoni. Syy tähän on ihana ja asustelee toistaiseksi mahassani kasvamassa. :) Odotamme mieheni kanssa esikoistamme saapuvaksi maaliskuun alkupuolella, mikä vaikuttaa luonnollisesti ihan kaikkeen elämässäni. Onnellista ja ihanaa aikaa, mutta myös välillä jännittävää ja pelottavaakin!


Kaikki on mennyt oikein hyvin ja olen voinut pääasiassa aika hyvin. Energiaa ei kuitenkaan ole ollut ihan samalla tavalla käytettävissä kuin normaalisti, mikä varmaan on näkynyt blogissakin melkoisena epäaktiivisuutena. Alkuvuoden blogihiljaisuuteen raskaus ei toki liity mitenkään, mutta kesän jälkeen hidastunut tahti osittain selittyy tällä. Vauvajuttuja en kynsiblogiini luultavasti kirjoittele jatkossakaan, mutta halusin silti jakaa tämän uutisen kanssanne. :)


Raskausajan ruokavaliosta ja liikunnasta tiesin melko paljon jo etukäteen, joten kynsibloggaajalle sopivasti yksi ensimmäisiä asioita, joita aloin selvittää positiivisen raskaustestin tehtyäni, oli se, saanko lakata enää kynsiä ollenkaan raskauden aikana. Kirjoittelen tästä aiheesta ehkä vielä tarkemminkin, mutta lyhyesti ja yksinkertaistaen voin todeta, etten löytänyt mitään erityistä estettä sille. Soitin HUSin teratologiseen tietopalveluun, jossa annetaan tietoa raskauteen haitallisesti vaikuttavista lääkkeistä ja muista ulkoisista tekijöistä. Sieltä todettiin, ettei kynsien lakkaamisesta ole todettu olevan mitään haittaa mutta että varmuuden vuoksi voi valita sellaisia lakkoja, joissa on vähemmän kaikkein haitallisimpia aineita. Esimerkiksi formaldehydin ja tolueenin välttäminen tuntui kyllä ihan itsestään selvältä joka tapauksessa jo ennen tätä puhelua. 

Olenkin pyrkinyt raskausaikana lakkaamaan hiukan harvemmin ja lähinnä 5-free- ja joskus 3-free-lakoilla. Kynsilakanpoistoaineenkin vaihdoin mahdollisimman luonnonmukaiseen. Mutta näistä siis ehkäpä tarkemmin lisää myöhemmin, löytyykö aiheeseen kiinnostusta?


Koska kynsiblogista kuitenkin on kysymys, kuvituksena jutussa viime viikon lomareissulla Maltalla ilta-auringossa kuvatut lomakynnet. Heti nyt tietysti  tuon edellä olevan kirjoitettuani tajusin kuvia katsoessani, etten kyllä ole varma tuon Dashican leimauslakan sisältämistä aineista... Täytyypä ottaa siitäkin tarkemmin selvää.

Kynsilläni / on my nails: 

Picture Polish - Honeymoon
Dashica - White 
MoYou London - Mandala 08  (stamping plate)

---

A reason to my occasional silence? I'm pregnant! :) I'm expecting my first child to arrive in March. I've been quite well but very tired, which is one reason for my slow posting schedule. Happy times however! :)

17 kommenttia

 1. Paljon onnea! Lakkojen kemikaaleihin liittyvät jutut kiinnostaa aina! Vaikka raskaus ei olekaan itselle ajankohtainen enää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Täytyypä siis yrittää saada sellainen juttu kirjoitettua tässä joku päivä :)

   Poista
 2. Oi paljon onnea!! On varmasti aiheellista huomioida hieman altistuksiaan, mutta tiettävästi ihmiset lakkailevat kyllä kynsiään raskauden aikanakin, eikä mitään terveyssuosituksia aiheesta taida olla olemassa..
  Luonnonmukaiset vaihtoehdot kiinnostavat kyllä. Itseäni lähinnä siitä syystä että olen alkanut miettiä aiheuttaako joku kymmenistä kosmetiikkatuotteistani satunnaista ihottumaa. Ja mulla kun on laaja arsenaali kaikenlaista käytössäni niin ei oikein tiedä mistä alkaisi karsia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niistä altistuksista on aika vähän tutkimustietoa mun ymmärtääkseni, mutta mitään kovin tiukkoja suosituksia ei tosiaan ole. Ja jatkaahan ihmiset työskentelyäkin kosmetiikan parissa raskausaikana. Toisaalta 9kk on kuitenkin lyhyt aika tarkkailla tapojaan vähän tarkemmin ihan varmuuden vuoksikin. :) Jotain juttua varmaan tulee jahka saan sen kirjoitettua!

   Poista
 3. Onnittelut! Kynsilakkojen mahdollinen haitallisuus raskauden aikana kiinnostaa kovasti, vaikka se ei olekaan vielä ajankohtaista itselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan, mitä saan aiheesta aikaiseksi. :)

   Poista
 4. Onnea ja ihanaa odotusta
  Meidän taapero jo pian 1v4kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt onkin aika onnellinen ja ihana vaihe raskaudessa meneillään. :) Kivan ikäinen taapero teillä - aika menee kyllä hurjaa vauhtia!

   Poista
 5. Kaunis lakkaus ja valtaisan suuret onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä <3

  VastaaPoista
 6. Sylintäydeltä onnea perheenlisäyksen johdosta ❤️ lukisin mielelläni aiheesta, mitä tuotteita olet alkanut suosia raskauden myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Taina! :) Kiinnostusta näköjään on, joten kirjoittelen varmasti jossain kohtaa, kunhan ehdin ja saan aikaiseksi!

   Poista
 7. Kaunis lakkaus ja hirmu paljon onnea! <3

  VastaaPoista
 8. Paljon onnea, tata vahan aavistelinkin! :) Mulla ei raskauden aikana ollut juurikaan mitaan mielenkiintoa lakata kynsia, joten silla valttyi katevasti myos pahimmilta kemikaalialtistuksilta, tosin en siita ihan hirveasti stressannutkaan. Kynnet kylla kasvoi raskauden aikana kuin rikkaruoho! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands