Geelilakalla vahvistusta heikoille kynsille

torstaina, heinäkuuta 28, 2016

Olen aiemmin keväällä tuonut blogissa useampaan kertaan esille, että kynteni ovat tänä vuonna olleet aika huonokuntoiset. Parhaista hoitoyrityksistäni huolimatta erityisesti keskisormien ja etusormien kynnet ovat poikkeuksetta katkenneet aina vähän mittaa saatuaan, ja kynnet ovat melko pahasti liuskoittuneet. Olen pitänyt kynsiä koko ajan lakattuna, mutta lakkaukset eivät ole järin pitkään kestäneet liuskottumisen takia.

Näistä syistä olin jo pidempään pohtinut sitä, voisinko uv-kovetteisella geelilakalla saada kynsiä suojattua niin, että ne pääsisivät vähän kasvamaan. Olen ihan noviisi näissä uv- ja led-asioissa, joten yritin googlailla tietoa siitä, voiko geelikynsilakan (ei siis rakennegeelin) päälle lakata tavallisia lakkoja, vai onko ajatukseni ihan kuolleena syntynyt. En oikein löytänyt etsimääni. Löysin ainoastaan tämän Sinneyn erinomaisen ja mielenkiintoisen tutoriaalin haluamani kaltaisesta suojauksesta, mutta siinäkin oli kyse geelistä. Aloin siis pohtia, pitäisikö minun hylätä ajatus geelikynsilakasta ja hankkia suoraan geelit ym. varsinaisten geelikynsien tekemistä varten.

Näine mietteineni suuntasin Cesars Shopiin kesäkuun alussa tarkoituksenani vain vähän kysellä aiheesta. Paikalla oli liikkeen ihana omistaja Satu, joka osasi opastaa minua oikeaan suuntaan. Cesarsilla oli valmiina Kaga-geelilakkoihin liittyvä aloituspakkaus, jossa suunnilleen led-uunin (kylläkin korkeahkolla) hinnalla sai mukaan puhdistusaineen, puhdistuslappuja Kagan pohjalakan ja päällyslakan, pari viilaa sekä yhden Kaga-värilakan. Minullahan ei tosiaan ollut etukäteen mitään tarvikkeita, joten uuni oli ensimmäisenä hankintalistalla. Jäin kuitenkin empimään tuota led-uunia, ja mietin, pitäisikö hankkia mahdollisesti monikäyttöisempi UV-uuni (tämä terminologia on mahdollisesti epätarkkaa, mutta tietämättömyyttäni käytän Cesars shopin sivuilta löytyviä termejä).

Saamani palvelu oli kuitenkin huikeaa ja joustavaa, ja päädyin ostamaan tuon alkuperäisen, olemassaolevan setin hinnalla UV-uunin sisältävän aloituspakkauksen. Värilakan osalta olin vähän kahden vaiheilla, koska väritöntä "värilakkaa" kokoelmaan ei sisältynyt. Yritin siis valita värillisistä lakoista sellaisen, joka kuultaisi tavallisten värilakkojen alta mahdollisimman vähän. Glitterin ja shimmerin välillä päädyin vaaleanpunaiseen glitteriin eli Kagan sävyyn 060.

Eipä sitten muuta kuin kokeilemaan! Tästä tilanteesta lähdettiin liikkeelle. Geelilakan laitto ensimmäistä kertaa vaati hiukan treenailua, mutta mitään ongelmia siinä ei ollut. Apua hain Satun ohjeiden mukaan Cesars Shopin sivuilta löytyvästä videotutoriaalista, mutta laitoin värilakkaa vain yhden ohuen kerroksen. Muutenkin yritin pitää kerrokset hyvin ohuina. Lopputulos oli mielestäni oikein hyvä ja vastasi toiveitani. Varsinaisesti luonnollinen tuo pinta tietenkään ei glitterin takia ole, mutta hyvinkin siisti ja huomaamaton vaikka pitää ihan sellaisenaankin.Ensimmäisen viikon jälkeen kynnet olivat muuten vielä oikein mainiossa kunnossa, mutta ennen näitä seuraavia kuvia kynsilakkoja poistaessani onnistuin täysin epähuomiossa rapsuttamaan nimettömästä lakat pois. Tämä oli ihan työtapaturma, koska minulla oli kynsilläni kunnollinen glitterpläjäys. Ajatuksissani lähdin rapsuttelemaan glittereitä pois päätyen rapsuttamaan geelilakankin pois...


Lisäksi keskisormen kärjestä oli hiukan kulunut lakka pois (ks. seuraava kuva), joten päädyin varmuuden vuoksi suojaustarkoituksessa lakkaamaan siihen yhden uuden kerroksen päällyslakkaa. Peukalon kynttä oli viikon aikana myös kohdannut pieni onnettomuus, koska leikkasin siitä vahingossa veitsellä ison palan pois, mutta tämä ei liittynyt tähän kokeiluun mitenkään. 

Mutta siis siltä osin kuin en itse törttöillyt, oli ensimmäisen viikon tulos aika huima! Tässä vaiheessa olin siis viikon aikana lakannut kynnet ja poistanut lakat jo neljä kertaa aivan sujuvasti. Normaalitilanteessa omat kynteni olisivat luultavasti tässäkin välissä ehtineet katkeilla lisää, mutta vahvistuksella mitään murtumia ei tullut, vaan kynnet saivat kasvaa rauhassa.Kuvasin kynnet vielä tästä viikon päästä. Suurin osa kynsistä oli pysynyt oikein hyvänä. Kärkikulumaa oli jonkin verran, mitä en ihmettele, koska omat kynteni edelleen liuskoittuivat vauhdilla geelilakkauksen alla. Alla olevassa kuvassa nimettömän lakka on siis viikon vanha, ja keskisormeen lisäsin viikkoa aiemmin yhden päällyslakkakerroksen. Etusormi ja pikkusormi ovat kahden viikon takaisessa kunnossaan. Tässä välissä olin siis lakannut kynnet useaan kertaan erivärisillä normaaleilla lakoilla ja poistanut lakat asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella.
Kahden vikon jälkeen poistin lakkaukset, koska ajattelin "tuoreiden" lakkausten suojaavan omia kynsiäni paremmin. Koko tämän operaation tarkoitushan oli antaa omille kynsille mahdollisuus kasvaa ja kasvattaa liuskottumat pois suojaavan kerroksen alla. Lakkaukset olivat edelleen ihan siistit, joten varsinaisesti niitä ei tässä vaiheessa olisi tarvinnut poistaa.

Poistin geelilakat väkivalloin eli raapimalla ne pois. Tätä ei varmastikaan suositella, mutta itse en olisi jaksanut alkaa asetonin kanssa liottaa kynsiä iäisyyksiä. Minulla ei myöskään ollut kotona puhdasta asetonia, millä oli ehkä vaikutusta asiaan... "Kuorimalla" tai repimällä lakat irtosivat aika hyvin siitä huolimatta, että ne pysyivät paikallaan aivan mainiosti siihen asti, kunnes aloin niitä irrottaa.

Seuraavassa kuvaparissa ylemmässä horror-kuvassa näkyvät koko karmeudessaan kynnet heti poiston jälkeen (en edes pessyt kättä välissä). Alemmassa kuvassa öljyämisen jälkeen tilanne näyttääkin sitten huomattavasti paremmalta. Kuten kuvasta näkyy, liuskottumat ovat edelleen siellä, mutta nyt kynnet ovat saaneet kahden viikon ajan kasvaa katkeamatta, joten ne ovat jo selvästi pidemmät kuin lähtötilanteessa.


Kynnet kasvoivat hyvin ja pysyivät vahvistuksen ansiosta ehjinä. Poisto-operaatiosta tällä tavoin toteutettuna jäi kynsiin jonkin verran vaurioita, mutta liuskottumatilanteen sain kuukauden käytöllä lähes kuriin. Seuraavassa kuvaparissa ylemmässä vertailukuvassa siis on lähtötilanne, johon olin joutunut toistuvasti tänä vuonna, koska kynnet kerta kaikkiaan murentuvat vähääkään pituutta saadessaan. Kuten alemmasta kuvasta näkyy, pituutta on tullut parissa viikossa selvästi lisää. Pitkäthän kynnet eivät kuvassa edelleenkään ole, mutta tämän vuoden tilanne huomioon otaen kuitenkin erittäin mainion pituiset.


Minulle tämä kokeilu toimi juuri niin kuin olin toivonutkin. Geelilakka täytyy levittää hyvin ohuesti, jottei tavallisten lakkakerrosten kanssa kokonaisuudesta tule massiivisen paksua. Mitään ongelmia pohjasävyn näkymisen kanssa minulle ei ollut, vaan vaaleatkin lakat peittivät sen täysin. Esimerkiksi näissä, näissä, näissä ja näissä kynsissä (kuten muutenkin suurimmassa osassa blogissa kesäkuussa nähdyistä kynsistä) on alla tämä Kagan geelilakkavahvistus. 

Tällä hetkellä minulla ei erinäisten sattumien takia ole geelilakkavahvistuksia, mutta kynnet ovat edelleen paljon paremmassa kunnossa kuin ennen kokeilua. Toki kesällä kynnet ovat muutenkin paremmassa kunnossa kuin talvella, joten pieni varaus tähän pidempiaikaiseen vaikutukseen on jätettävä.

Jaksoiko joku lukea kilometripostauksen loppuun? Oliko tästä kenellekään iloa? Oletteko kokeilleet Kagan tai jonkun muun merkin geelilakkoja?


--- 

Looong story really short: I was testing if I could strengthen my nails with an UV light-cured gel nail polish. The brand I was testing is Kaga and the most natural shade was this glittery pink, nr. 060. My nails have been weak and brittle all through this year and I just wanted to see if wearing a gel nail polish under a regular polish could help. I made my regular manicures on top of this base and it worked really well. 

In just 15 days my nails grew longer and stronger and didn't break thanks to the gel nail polish. During this time I removed regular nail polishes several times (at least 7-8 times before day 15) using acetone free nail polish remover. I removed the gel nail polish by using force rather than acetone so I ended up causing some damage to my nails. Despite that I'm really really happy with this and will use it again every time I feel I need to strengthen my nails again. Have you tried UV light-cured gel nail polishes?

4 kommenttia

 1. Kagan geelilakat on tosi laadukkaita! Eivät valu pitkin kynsinauhoja ja niitä on helppo levittää ohuelti. Joskus käytin geelilakkausta kynsien suojana, kyllä kynnet pysyivät selvästl paremmassa kunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä tosiaan vaikuttavat olevan! Kyllä täytyy ehdottomasti harkita muutaman muunkin sävyn hankkimista, jos joskus olisi sopiva tilanne pitkäkestoiselle värilakkaukselle.

   Poista
 2. Oli hyödyllinen juttu! Mäkin olen välillä miettinyt geelilakkavahvistuksia kynsille, mutta joutuisin hankkimaan kaikki välineet alusta asti. Tosi hyvin sun kynnet kasvoi parissa viikossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Niin munkin piti hankkia kaikki, mutta ajattelin, että kerranhan ne sitten vain joutuu hankkimaan, kun hankkii kerralla hyvät. Uskoisin kyllä, että niille tulee käyttöä jatkossakin. :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands