NCLA Gelous?

torstaina, marraskuuta 17, 2016

Kirjoittelin viime kesänä onnistuneesta kokeilustani vahvistaa omaa kynttä geelilakalla, jonka päälle lakkailin tavallisilla lakoilla normaalisti. Erinäisistä syistä olen sittemmin pyrkinyt mahdollisuuksien mukaan välttämään epämääräisille kemikaaleille altistumista. Myös tuolloin käyttämäni Kagan geelilakka sai jäädä toistaiseksi tauolle, koska sen alkuperä on kaiketi Kiinassa ja ainesosaluettelo hieman epävarma. Kynteni ovat kuitenkin olleet ihan kohtalaisen hyvässä kunnossa ihan luonnontilassaankin.

Jokin aika sitten käväisin Cesars Shopissa ja bongasin heti uudet NCLA:n Gelous? -geelilakat.  Sekä UV- että LED-valolla kovettuva sarja herätti mielenkiintoni, koska näiden lakkojen luvataan olevan peräti 7-free eli ne eivät sisällä seitsemää haitallisinta kynsilakoissa käytettyä ainetta. Tarkemmin voit tutustua sarjaan Cesars Shopin sivuilla täällä. Todettakoon muuten, ettei tähän postaukseen sisälly mitään mainosta, vaan olen aivan itse hankkinut nämä lakat ja testannut niitä. Olen kovasti kaipaillut geelilakkavahvistuksiani sen jälkeen, kun laitoin Kagan tauolle, joten en voinut vastustaa tätä sarjaa. Hiukan toki lompakossa kirpaisi alus-, väri- ja päällyslakan ostaminen kerralla, mutta alus- ja päällyslakka tarvitsee kuitenkin ostaa vain kerran (kunnes siis tietysti joskus loppuvat).


Gelous?-sarjan Cesarsilla myytävään valikoimaan ei ainakaan toistaiseksi sisälly väritöntä värilakkaa eikä myöskään läpikuultavia lakkoja/glittereitä (vrt. pohdintani tarpeeseeni sopivimmasta Kagan sävystä kesäisessä postauksessani). Kaikki tällä hetkellä tarjolla olevat sävyt ovat cremejä, joilla on yleensä aika hankalaa tai mahdotonta saada siistiä tulosta aikaiseksi vain yhdellä tai vaaleiden sävyjen kohdalla edes kahdella kerroksella. Itse en siis kuitenkaan kaipaa paksua geelilakkakerrosta, vaan hyvin ohutta ja neutraalia pohjaa, johon voi lakata päälle normaaleilla lakoilla ilman, että lopputuloksesta tulee tökerö. 


Valitsin vaaleanpunaisten ja nuden sävyjen väliltä lopulta sarjan neutraaleimman vaalean nuden nimeltä Tutus & Traffic Violations. Lakka oli miellyttävä lakata ja aika helppo saada levitettyä hyvinkin ohuelti. Ohuilla lakkakerroksilla väri jäi kahdellakin kerroksella vähän epätasaiseksi, mutta uskoisin, että tämän voisi saada siististi perittäväksi kahdella paksummalla ja rohkeammalla kerroksella, jos peittävää lopputulosta kaipaa. Koska tarkoitukseni on pitää näiden päällä käytännössä aina jotain värilakkaa, minua ei pieni sävyn epätasaisuus haittaa. 

Oikeaan käteen kokeilinkin lopputulosta vain yhdellä kerroksella - lopputuloksen näette alla. Jatkossa taidan kuitenkin lakata kaksi kerrosta ihan vaan siitä syystä, että lakkaus on mielestäni sellaisenaan ihan tarpeeksi siisti hetken aikaa muiden lakkausten välissä pidettäväksi. Kahdellakin värikerroksella ohut lopputulos oli saavutettavissa eikä kynsillä tunnu olevan kauheaa lakkakerrosta jo normaaleja lakkauksia aloittaessa.


Kesto tuntuu muutaman viikon kokeilun jälkeen suunnilleen samalta kuin Kagallakin eli hyvältä. Ensimmäisellä kerralla pidin lakkausta vajaan parin viikon ajan, ja siinä ajassa sen päällä ehti olla muutamakin normaaleilla lakoilla tehty lakkaus. Parin viikon jälkeen kynsissäni jo etukäteen olleita liuskottumia oli jonkin verran irronnut, mutta ei kovin dramaattisesti. Lakka itsessään ei lohkeillut tuossa ajassa. Normaalien lakkausten kesto geelilakan päällä on huonoimmillaankin minulla monta päivää pidempi kuin ilman alla olevaa vahvistusta. 

Jostain syystä muuten Gelousin pinta tuntui valmiina jäävän hieman nahkeaksi, mikä saattaisi ärsyttää, jos sen olisi tarkoitus jäädä päällimmäiseksi (kuten tietysti normaalisti näillä lakoilla lakatessa). Tavallisen kynsilakan alla uskon kuitekin, että se oikeastaan toimi erinomaisena tarttumapintana ja pidensi siten osaltaan tavallisen kynsilakan kestoa. En tiedä, olisiko tuosta nahkeudesta jotenkin mahdollista päästä eroon - itse yritin kovettaa lakkoja hieman tavallista pidempään, mutta sitä siitä huolimatta tuntuma oli hieman tahmea. Kynnet olivat siis aivan kovat ja sikäli "valmiit", mutta pinta hieman nahkea ja pölyä keräävä. Ehkä tein itse jotain väärin, mutta omassa käytössäni tämä oli oikeastaan siis lähinnä plussaa.


Pahoittelut muuten jälleen kerran kehnoista ja rakeisista kuvista. Uudet kuvausvalot ovat jo postissa matkalla luokseni, joten surkeiden valaistusolosuhteiden pitäisi kohta olla historiaa! Kuvia on toki jonkin verran varastossa vielä, mutta varmaankin kuukauden sisällä alan viimein saada blogiin jälleen vähän kivamman näköisiä kuvia. Tai ainakin toivossa on hyvä elää. :D

Oletko jo ehtinyt tutustua NCLA Gelous? -sarjaan tai kiinnostavatko geelilakkaukset ylipäänsä?

4 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen postaus, kiva, että löysit itsellesi sopivat täsmätuotteet! :)

  Ja vitsit se nahkeus, ihan hassua! Mähän kävin Cesarssilla varjomessuilla tekemässä näillä geelilakkauksia muille, ja parien kynsien kohdalla kiinnitin huomiota siihen nahkeuteen. Kovetin lakkoja sitten pari kertaa uudestaan ihan vain varmuudeksi, ja unohdin koko asian: ajattelin että se oli mun omaa vainoharhaisuutta! Mutta näköjään myös muilla näin. Lähtikö se nahkeuden tunne esim käsiä pestessä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei lähde kunnolla käsiä pestessä, mutta se tosiaan ei tunnu tulevan ihan joka kerta. Hauskaa, että huomasit saman! Outoa, mistäköhän se oikein johtuu :D

   Poista
 2. Kiinnostaisi kovasti, mutta mietityttää kun olen allerginen geeleille, geeliväreille ja geelilakoille. Uteliaisuus on herännyt, kun Nämä ovat 7-free eli pystyisikö käyttämään vai ei? Kun en voi tietää mille olen allerginen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi vaikea sanoa, jos et kerran tiedä, mille olet allerginen. Kynnen päältähän varsinaisesti mitään ei pitäisi imeytyä, joten varovasti sitä tietysti voisi kokeilla kynnen päältä, jos uskallat. Cesarsilla taitaa näistäkin olla testerit esillä, joten jos pääset käymään paikan päällä, voisit varovasti yrittää kokeilla, tuleeko reaktiota. Toki siis omalla vastuulla ja allergisen reaktion voimakkuudesta riippuen, eihän tällaisilla asioilla kannata turhia riskejä ottaa.

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands