Ensimmäinen leimadecalini!

maanantaina, kesäkuuta 08, 2015

Viime viikolla kokeilin kahtakin uutta koristelutekniikkaa, joista ensimmäinen oli leimadecalien teko. Tämä tekniikka on ollut kokeilulistalla pitkään, mutta toteutusvaiheeseen en tätä ennen ollut vielä ehtinyt/uskaltanut edetä. Jos jollekin tämä ei ole tuttu tekniikka, niin sillä tarkoitetaan siis tekniikkaa, jossa leimalaatasta nostetaan kuvio leimasimeen, väritetään se tavallisilla kynsilakoilla leimasimen päällä ja viimeistellään kuvio pikakuivattajalla ennen sen siirtämistä kuivana laattana kynnen päälle. Parempia selityksiä ja tutoriaaleja löytyy netin täydeltä googlaamalla esimerkiksi "stamping decal".

Suunnittelin kynsiin alun perin kahta eri väriä leimadecalin lisäksi, mutta kokonaisuudesta olisi tullut liian levoton kahdella värillä. Niinpä kynsilleni pääsi tällä kertaa ainoastaan A Englandin hennon sinivioletti holo Dancing With Nureyev. Kaveriksi sille suunnittelin Kikon lakkaa 488 Pearly Golden Camellia, mutta sitä käytinkin sitten vain aksenttikynnen leimadecaliin. Violetti ja koralli olisivat kyllä sopineet hyvin yhteen, joten täytyy ehkä kokeilla sitä ideaa joskus toisella hetkellä uudelleen. Tällä kertaa piti töiden puolestakin hiukan hillitä värien ilotulitusta kynsillä...


Leimakuvio on MoYou Londonin Bridal-kokoelman laatasta nro 07 ja se on kai jonkinlainen kukkakuvio. Nostin kuvion leimasimeen Konadin mustalla leimauslakalla ja värittelin sitä ilman sen kummempaa suunnitelmaa tuolla mainitsemallani Kikolla ja Dancing With Nureyevilla. 

Kikoja tuli muuten hankittua hiljattain melkoinen kasa, kun satuin kerrankin sellaiseen liikkeeseen, josta niitä sai. Toistaiseksi kokemukset ovat ainakin varsin positiivisia, joten ei haittaa yhtään, että niitä vähän tuli hamstrattua! Jos saa yhdeksän kaunista ja laadukasta lakkaa noin kahden hyvän indie-lakan (tai Essien tai OPIn) hinnalla niin ei voi kyllä valittaa... Tuo korallinen Kiko on muuten todella söpö ja kesäinen - se täytyy saada pian kynsille kunnollakin! En yleensä piittaa korallista ollenkaan, mutta tuohon sävyyn ihastuin jostain syystä valtavasti.


Yllättävän kivasti meni leimadecalin siirto kynnelle - ainoaksi ongelmaksi muodostui oikeastaan yli jääneen osan poistaminen siististi. Seuraavalla kerralla kokeilen ehkä suosiolla vähän pienemmällä kuviolla. Alle lakkasin kerroksen Essien Blancia, mutta se ei olisi edes ollut tarpeen, koska decal peitti pohjan kokonaan ihan itsekseenkin.


Oletko itse kokeillut leimadecaleja? Miten onnistui? :)


Kynsilläni / on my nails:

Base coat: Trind Nail Repair
Base colour: A England Dancing With Nureyev
Stamping decal colours: Konad Black, A England Dancing With Nureyev, Kiko 488 Pearly Golden Camellia
Stamping plate: MoYou London Bridal 07
Top coat: Glisten & Glow HK Girl Top Coat

---

Last week I tried two different new decoration techniques (!), of which stamping decals is the first I'm showing on the blog. I was a bit afraid to try this technique but I was really happy to see that I maybe should not have - it worked well and turned out nice! My only problem was that the image was too large on my nail and it was a bit tricky to remove the overlapping part without mess. Next time I will try with a smaller image. 

The polishes I used were the beautiful lilac Dancing With Nureyev from Dance Legend, Kiko 488 Pearly Golden Camellia and Konad Black. My initial idea was to combine the coral Kiko with the lilac also on other nails but it would have been a bit too much with the stamping decal. But it is a lovely summery coral (a colour which I almost never use/like) and I have to use it soon again!

10 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää, tuosta on hyvä jatkaa kokeiluja! :)

  Itsehän en ole vielä kertaakaan tehnyt niin että olisin tehnyt kuvion leimasimen pinnalla, vaan aina leivinpaperin päällä. Leivinpaperilla olisi periaatteessa mahdollista ennen kynnelle siirtoa koittaa muotoilla kuivunutta kuviota jo valmiiksi kynnen kokoiseksi, mutta käytännössä se on hieman hankalaa; olen kokeillut. Hyvä tekniikka kuitenkin, joka ei aiheuta harmaita hiuksia allekirjoittaneelle niinkuin esimerkiksi vesimarmorointi... Vaikka aikaa viekin nämä leima-decalit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-S! Olen kuullut tuosta leivinpaperitavastakin, mutta enpä taas muistanut - täytyy joskus ehkä kokeilla sitäkin, varsinkin jos tän kanssa tulee ongelmia! Mulla onnistui ihan hyvin tuossa leimasimessakin, mutta en ole ollenkaan varma, että toimisi yhtä hyvin jatkossakin! :)

   Poista
 2. Kauniit ja kiva leimadeksu! Niissä on aina nyhertämistä. Odotan innokkaasti muita Kiko-postauksia, oisko vaikka Kiko-ostospostaus paikallaan heti huomiseksi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole! Mä en oikeastaan oo ostopostauksia ajatellut tehdä (ne lakat itse asiassa Instagramin puolella nopeasti jo vilahtivatkin), mutta jos kiinnostusta löytyy niin täytyypä jonkinlainen esittely niistä kyhätä! :)

   Poista
 3. tosi kivat :) oi, kiinnostaa nähdä niitä kikoja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyypä tosiaan sitten ottaa Kikot esittelyyn, jos kerran kiinnostusta löytyy! :)

   Poista
 4. Hyvin onnistunut decali ja ihana lakkaus! :) Itse en oo vielä tätä tekniikkaa kokeillut, jotenkin olen vain ihan varma etten tule siinä onnistumaan joten se on aina vaan jäänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena! Mäkin olin kuule ihan varma, ettei onnistu! Hämmästys oli suuri, kun onnistuikin aika hyvin ja jopa melko helposti. Siitä vaan heti kokeilemaan niin pääset säkin eroon tästä turhasta möröstä! :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands