Sadepäivän kynnet aurinkoisella viikolla

perjantaina, huhtikuuta 17, 2015

Tämä viikko on asuinkaupungissani ollut erittäin aurinkoinen ja keväinen – jopa kesäinen, koska tulinpa avanneeksi terassikauden keskiviikkoiltana istumalla tuntikausia ulkona auringonlaskusta riippumatta. Siitä huolimatta #ablecs15-haasteessa oltiin tällä viikolla sateisissa tunnelmissa, sillä viikon toisiin haastekynsiin teema oli ”Rainy Day”. Ehkä tähän lakkaukseen ei nyt niin kauheasti ollut inspiraatiota näissä olosuhteissa, mutta ihan hyvin näillä mentiin pari aurinkoisempaakin päivää!

Tähän väliin muistutus, että blogin synttäriarvontaan on vielä muutama tunti aikaa osallistua - tsekkaa arvonta ja ohjeet ja osallistu täällä


Tiesin jo kauan aikaa sitten, että sadepäivän kynsiini on pakko lakata pohjalle Essien Truth or Flare, joka on mielestäni ainakin oman lakkakokoelmani ”the" sadepäivän lakka. Meinasin ensin alkaa väkertää siihen päälle waterfall-kuviota erivärisillä sinisillä, mutta päädyin kuitenkin testaamaan itselleni aikaisemmin lähestulkoon kokeilematonta tekniikkaa eli kuivan sudin tekniikkaa. Distressed-tekniikaksikin kutsutussa tekniikassa suditaan lakkakerroksen päälle abstraktisti muun värisiä lakkoja lähestulkoon kuivalla sudilla.


Olin etukäteen epävarma siitä, tykkäisinkö distressed-kynsistä itselläni, enkä ole suoraan sanottuna ihan vakuuttunut vieläkään. Tekniikka oli sinänsä helppo toteuttaa, mutta itselleni kävi ainakin vähän klassisesti enkä osannut lopettaa ajoissa. Tosin tässä tapauksessa homman jatkaminen vielä vähän pidemmälle hiukan pelasti liian täyteen sudittuja kynsiä eli enemmän on enemmän!

Sudin Truth or Flaren päälle kahta Picture Polishin sinistä, Skyta ja Swaggeria, OPIn This Color’s Making Wavesia ja Zoyan satiinimattalakkaa Tove. Voin paljastaa, että mattalakka ei mitenkään kovin hyvin sopinut tähän tekniikkaan… Lopputulos oli mielestäni mukavan sateinen ja vähintäänkin ”melko kiva”. Kauempaa katsottuna kynnet tosin edelleen näyttivät lähinnä sinisiltä, mutta lähempää katsottuna This Color’s Making Wavesin vihreys itse asiassa aika kivasti piristi värimassaa. Kuvista tämä nyt ei kyllä juurikaan erotu.  


Koska sadepäivän kynnet uhkasivat muuten jäädä vähän tylsiksi (sateiset, hei!), kuorrutin ne vielä Essien Pure Pearlfectionilla. Tuo helmiäistopperi on ollut itselleni usein vähän pettymys, koska sen vaikutus on kovin vaatimaton, mutta näissä kynsissä se oli täydellinen! Juuri vähän jotain ekstraa ilman, että kynsien perimmäinen olemus siitä mihinkään muuttui. Kuvat tosin näyttävät vähän hassuilta ja osittain salamalla otetun näköisiltä. Salamaa en siis ole käyttänyt mutta melko suoraa valoa kylläkin - luulen, että se yhdistettynä helmiäistopperiin saa kuvat näyttämään hiukan tavanomaisesta poikkeavalta.

Kynsilläni / on my nails:

Base coat: Trind Nail Repair, Essie First Base
Base colour: Essie Truth or Flare
Other colours: Picture Polish Sky, Picture Polish Swagger, OPI This Color’s Making Waves, Zoya Tove
Top coat: Sally Hansen Insta-DRI Top Coat, Essie Pure Pearlfection

---

It has been a very sunny week in my home town, but these nails are supposed to represent rain - for the theme "Rainy Day" of the 10th week of the #ablecs15 challenge. For me the ultimate "rainy day" polish is Essie Truth or Flare, so I just had to use it as a base. Initially, I was planning on doing a waterfall manicure, but in the end I decided to test a technique which I had not tried before: the distressed nails. 

I used several blue and blue-grey polishes and the result is somewhat nice. It does not really show on the pictures though... In the end I felt that the manicure was lacking something and I added a coat of Essie Pure Pearlfection. It is a pearly topper polish and it does not usually show very much, but this time it was just enough and not too much to add little extra something to my manicure!


4 kommenttia

 1. Minusta nää on ihanat! Kiva sävy, ei liian synkkää vaikka sadepäivä onkin teemana. Aina voi silti vähän hyppiä lätäköissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon nailOxtail! Sadepäivissä on kyllä paljon muitakin puolia kuin vain synkkyys - joskus ne voivat olla suorastaan ihan kivojakin. :)

   Poista
 2. Oij, tosi kauniit sadepäivän kynnet! Mun mielestä näyttää tosi näteiltä, tuollainen soljuva distressed kuviointi on ihan täydellinen tämän teeman lakkaukseen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena Sofia! :) Tuo distressed sopi kyllä hyvin kuvaamaan vettä, soljuva onkin sille hyvä ilmaisu. :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands