Vitoshaaste osa 2

tiistaina, huhtikuuta 07, 2015

Vastailin edellisviikolla vitoshaasteen kynsilakka-aiheisiin kysymyksiin, jotka sain E-S:lta. Nyt on vuoro yleisiä aiheita koskevien haastekysymysten, jotka lähetti Nena Sofia. Kiitos haasteesta myös Nena Sofialle! Postauksen kuvituksena on tällä kertaa muita kuin kynsilakka-aiheisia kuvia arkistojeni kätköistä.

Yleisesti ottaen kysymyksistä täytyy todeta, että ne olivat aika vaikeita – harvoista asioista kun on mahdollista valita oikeasti vain viisi parasta! Siksipä vastauksenikin on valittu enemmänkin tekniikalla  ”viisi ensimmäisenä mieleen tullutta”. Hauska näitäkin oli kuitenkin miettiä! :)
Viisi parasta päivää vuodessa?

Tämä on aika mahdoton kysymys. Haluaisin ajatella, että parhaat päivät eivät ole sidottuja tiettyihin juhlapyhiin tai esimerkiksi lomiin, vaan että paras päivä voi olla ihan mikä päivä vaan – vaikka arkipäivä (vaikka se nyt kyllä harvoin sitä on…).

Yleisesti ottaen ihania päiviä vuodessa ovat kevään ja kesän ensimmäiset päivät, mutta niidenkin määrittely tarkasti on kohtuullisen haastavaa. Noihin samoihin päiviin liittyviä ovat esimerkiksi ensimmäinen kerta keväällä, kun voi jättää takin kotiin ulos lähtiessä, ensimmäinen kerta, kun parvekkeella voi syödä aamupalaa, ensimmäinen kerta, kun pääsee talven jälkeen mökille, jne. Huomaatte varmaan, että näitä kertyisi nopeasti enemmän kuin viisi. ;)

Hmm, jos jotain pitäisi sanoa niin yksittäinen paras päivä vuodesta on varmastikin kuitenkin joulu. En kuitenkaan edes siitä haluaisi sanoa, että vain jouluaatto on “paras”, koska myös joulupäivä ja tapaninpäivä ovat ihania. Vastaan siis epämääräisesti joulu – koska olen jouluihminen henkeen ja vereen ja joulu nyt vaan on niin ihana perhejuhla. Muita yksittäisiä päiviä en kyllä osaa nimetä – ne kun vaihtelevat vuodesta toiseen!

Viisi matkakohdetta, jonne voisit lähteä vaikka heti?

Nyt kun edellisessä kysymyksessä haaveilin keväästä ja kesästä, niin pakko sanoa ensimmäisenä sukumme kesämökki Turun saaristossa! Näin ulkomailla asumisessa kesällä tylsintä on se, kun sinne ei pääse kovin usein. Ehdottomasti tämä mielestäni lasketaan tässä kohtaa matkakohteeksi, kun sinne pääsemiseksi täytyy matkustaa toiseen maahan. ;)Toisena kohteena nimeän Malediivit – olimme siellä häämatkalla ja se oli sellainen ihmeellinen paratiisi, että sinne matkustaisin kyllä koska tahansa uudelleen. Toki tällä hetkellä lähtisin varmaan aika lailla minne tahansa rantalomalle, ei sillä… Kolmantena ja neljäntenä Lontoo ja New York – mieluiten toki sellaisessa tilanteessa, että on varaa syödä hyvin, käydä katsomassa joku kiva musikaali ja shoppailla sydämen kyllyydestä. Viidentenä Barcelona, joka on samaten vienyt sydämeni!Nämä nyt olivat kaikki paikkoja, joissa olen jo käynyt, mutta oli yllättävän vaikea keksiä sellaista entuudestaan tuntematonta kohdetta, jonne olisin valmis lähtemään HETI… Tuntematon yleensä vaatii vähän suunnittelua ja toisaalta niistähän ei vielä tiedä, ovatko ne ihan huippuja paikkoja vai eivät. ;)


Viisi lempparileffaa?

Mahdottomammaksi vaan menee! :D Nämäkin kovasti vaihtelevat. Vuosien varrelta mieleen jääneitä elokuvia ovat esimerkiksi Moulin Rouge, Master & Commander, Inception, Hairspray ja Loma Roomassa. Uudemmista viimeksi suuren vaikutuksen on tehnyt ainakin Interstellar. Yleisesti ottaen tykkään muun muassa visuaalisesti hienoista elokuvista, nokkelista elokuvista ja musikaali- ja tanssielokuvista – mutta en ole (tässäkään suhteessa) kranttu.


Viisi taitoa, jotka haluaisit osata?

Osata mennä nukkumaan vähän aikaisemmin. Osata olla stressaamatta asioista, joihin ei voi vaikuttaa. Vesimarmorointi! Ilmainvertti tankotanssissa. Leuanveto.


Viisi parasta ruokaa?

Juustot. Olen riippuvainen kaikenlaisista juustoista, erityisesti erilaisista herkkuhomejuustoista. Lempiruoat vaihtelevat tiheästi ja niitä on paljon, joten sanonpa nyt juustojen kaveriksi satunnaisesti neljä mieleen tulevaa herkkuani: härkäcarpaccio, avokadopasta, paistettu meriantura ja paahdettu ruisleipä juustolla, kinkulla ja kurkulla.Tällaisia vastauksia tuli tällä kertaa. :) En haasta ketään mukaan, koska uskon tämän haasteen kiertäneen jo melko tehokkaasti lukemiani blogeja. Tämä oli kivaa, kiitos haasteesta Nena Sofia ja E-S!

---

This is again a part of a Finnish question challenge I got from two fellow bloggers. I’m afraid I don’t have time to translate it into English, but the questions were about my favorite days of the year, travel destinations where I would want to travel anytime, favorite movies, skills I would like to have and favorite foods. More in English again in the next post! :)

2 kommenttia

  1. Kivoja vastauksia sait kehitettyä :) Juustot ja joulu olisi varmasti olleet omiakin vastauksiani näihin, vaikka en tiedä sitten muista kysymyksistä olisinko itse edes osannut vastata :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, ne oli kyllä tosiaan vähän vaikeita! Mut ihan kiva oli pohtia :)

      Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands