Päänsärky Pantonesta - PMS 2718 C

lauantaina, toukokuuta 09, 2015

Nyt täytyy rehellisesti sanoa, että tämän viikon toinen #ablecs15-teema, "Paint it with a Pantone", oli itselleni tähän mennessä vaikein tämän haasteen tehtävistä, myös kaikki viime syksyn #ablecaw14-haasteen tehtävät mukaan lukien. Pantone-värijärjestelmä on itselleni tuttu lähinnä nimenä, enkä oikein löytänyt siitä itselleni inspiraatiota. 

Jotkut bloggaajat ovat tulkinneet haastetta niin, että sillä viitataan vuosittain valittavaan Pantonen vuoden värisävyyn (ks. esim. Wikipedian artikkeli asiasta täältä), mutta itse en oikein saanut niistä mitään irti. Pantonen tämän kevään Fashion Color Reportin sävyt (tsekkaa täältä) olivat ihan ok, mutta ei niistäkään löytynyt inspiraatiota - ehkäpä lähinnä siksi, ettei lakkakokoelmastani löytynyt oikeita sävyjä. Tämä on taas omia ongelmiani, mutta jos kysymys on hyvinkin tarkasta värijärjestelmästä, josta löytyy lähestulkoon kaikkia sävyjä, ei mielestäni värin valinta voi olla "vähän sinnepäin", vaan sävyn pitää olla tismalleen oikein.


Lähestyin asiaa lopulta vähän laiskasta kulmasta, ja valitsin ensin lakan, jolle etsin sitten sopivan Pantone-värisävyn. Tiedän kyllä, ettei tämä ollut ehkä haasteen tarkoitus... Valintani kohdistui Picture Polishing Swaggeriin, jota on ollut vielä saanut (sormen)kynsille asti. Swagger vastaa mielestäni aika hyvin Pantone-värijärjestelmän sävyä 2718 C - katso kuva sävystä esimerkiksi täältä. Laitoin kuviin tällä kertaa tekstit myös kyseisellä sävyllä, jonka html-koodi on 5c88da. 


Swagger oli minulle pettymys - ei laadullisesti, sillä se on taattua Picture Polishin laatua ja kaikin puolin mukava lakata. Väri sen sijaan ei oikein vastannut toiveitani vaan oli tunkkaisempi ja tummempi kuin mitä pullo ja näkemäni kuvat olisivat antaneet olettaa. Näissä omissa kuvissanikin se näyttää jotenkin kirkkaammalta ja heleämmältä, kuin mitä se oikeasti oli! Tiettyjä sameampia sinisiä vasten katsottuna Swagger näytti suunnilleen siltä, kuin kuvittelin sen näyttävän, mutta muuten se oli aika... njäääh. Ehkä tämä johtuu ihoni sävystä, kuka tietää. Jos minulla olisi kirppiskasa (en saa lakkoja kuitenkaan tällä hetkellä myytyä missään, joten ei ole), päätyisi Swagger luultavasti sinne. 

Olin ajatellut koristella kynnet jotenkin muuten kuin leimaamalla, mutta Swagger alkoi tympiä kynsillä sen verran, että ajattelin selviytyä näistä vaan nopeasti ja poistaa kynnet aika pian. Leimaamalla siis taas mentiin... Leimauslakka on MoYou Londonin Sweet Lips ja laatta samaisen merkin Sailor 06. Nämä kynnet aiheuttivat minulle todellakin päänsärkyä, mutta nyt ne ovat jo menneisyydessä ja tämän postauksen myötä ne voi unohtaa kokonaan!


Kynsilläni / on my nails: 

Base coat: Trind Nail Repair, Essie Ridge Filler
Base colour: Picture Polish Swagger
Stamping colour: MoYou London Sweet Lips
Stamping plate: MoYou London Sailor 06
Top coat: Glisten & Glow HK Girl Top Coat

Vaikka siis itse olinkin tässä Pantone-haasteessa varsin tiukalla sävymätsäyslinjalla, niin tykkään ihan valtavasti katsoa Pshiiit-blogista bloggaajan kokoamia kauden Pantone-sävyistä inspiraatiota saaneita lakkoja. Blogi on ranskaksi, mutta suosittelen katsomaan kauniita kuvia, vaikkei kieli taittuisikaan! Kevään värit ja lakat löytyvät täältä ja viime syksyn täältä - ihanaa panostusta ja muutenkin upea blogi! :)

---

The second theme of the 13th week of the #ablecs15 challenge gave me a headache. I wouldn't have thought that the theme "Paint it with a Pantone" could be so difficult but it was. I couldn't find inspiration from Pantone's Colours of the Year nor from this spring's Fashion Color Report - maybe because I just didn't have the exact matches. I solved the problem by picking a colour - Picture Polish Swagger - and finding a matching Pantone colour, which happens to be 2718 C (check the colour for example in here). Also the texts in my pictures are with that colour. 

Swagger didn't inspire me either - it wasn't as clear and bright as I would have liked. Even in my pictures it looks brighter than it was! Since I wasn't at all excited about these nails, I just kept them simple by stamping a wavy image from - surprise, surprise - MoYou London Sailor 06 plate. 

When it comes to Pantone colours, I really recommend every nail polish addict to check Pshiiit blog's gorgeous Pantone Fashion Color Report manicures and polish picks. I really admire her skills and her effort! You can find this spring's colour report here and last autumn's here. Her blog is wonderful!

4 kommenttia

 1. Kauniit kynnet kuitenkin:) Picture Polishin lakat menee hyvin kirppiksellä kun ne saa postitettu kirjeenä. Jos olisin hirmuvaltias, määräisin kaikki lakat PP:n pulloihin Essien leveällä sudilla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sissi! En asu siis Suomessa tällä hetkellä, enkä oikein uskalla lähetellä täältä lakkoja postissa kaikkien rajoitusten ym. takia. Sitten kun muutan taas Suomeen, voin toki alkaa lähetellä näitä! :) Tuo pullo on kyllä kiva.

   Poista
 2. Kauniilta näyttää ja Swagger on kyllä ollut tuon ihanan (kuvitellun?) sävynsä takia mun himotuslistalla. Mene ja tiedä, kokonaisuus näissä kuitenkin on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole! Ehkä se on vaan ihonväristä (tai huonosta päivästä) johtuva ongelma. Vaikea sanoa, kun näitä kuvia katsellessa en enää yhtään muista, miksi nämä tuntuivat kynsillä niin ikäviltä! :D

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands