Kehitysideoita - auta bloggaajaa mäessä!

tiistaina, maaliskuuta 24, 2015

Olen pitänyt blogiani kohta puoli vuotta, ja jo pidempään minulla on kytenyt ajatus siitä, että blogi ei ole oikein kehittynyt alun jälkeen. Toki esimerkiksi kuvien laatu on kehittynyt huimasti ja kehittyy edelleen, kunhan oppisin käyttämään uutta kameraani… Silti esimerkiksi kävijämäärät eivät ole kehittyneet aivan toivomallani tavalla. 

Nämä kynnet olivat ihan ensimmäiset blogissa syksyllä julkaistut kynnet. Ks. postaus täältä

Haluan jo tässä kohtaa kiittää ihania lukijoitani – kiitos, kun käytte ja kommentoitte! Perustin blogin jakaakseni sitä iloa, jota kynsiharrastus itselleni tuottaa, ja niitä kynsihöpötyksiä, joita arkielämässäni tuskin kukaan jaksaa kuunnella. Tämän vuoksi yksinään netissä höpöttely ei ihan vastaisi blogini tarkoitusta, joten kiitos, että olette siellä kuuntelemassa! :)

Nyt kuitenkin tarvitsisinkin teidän apuanne, rakkaat lukijat ja vierailijat! Auttakaa minua kehittämään blogiani sellaiseen suuntaan, että satunnaisenkin vierailijan tekee mieli palata lukemaan juttujani. Se, jos kirjoitustyylini on tylsä tai tekemäni kynnet rumia, ei tietystikään ole sellainen asia, johon te palautteella pystyisitte kauheasti vaikuttamaan - mutta siitäkin saa tietysti antaa palautetta! Haluaisin kuitenkin tietää, mikäli blogin sisältöön tai erityisesti ulkoasuun liittyy jotain piirteitä, jotka käännyttävät potentiaaliset uudet lukijat suoraan ovella pois tai jotka huonontavat vanhojen lukijoiden lukukokemusta. Postauksen kuvituksena on kuvia blogini ensimmäisiltä kuukausilta - kehitys nykyisiin kuviin ja lakkauksiin on ainakin omasta mielestäni helposti nähtävissä!


Näillä kynsillä lähdin mukaan ensimmäiseen kynsihaasteeseeni, #ablecaw14-haasteeseen. Postaus täällä.

Blogin ulkoasuun liittyviä ajatuksia minulla on itsellänikin ollut jo pitkään, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä kaikkia muutoksia. Ensi viikonloppuna ehdin kuitenkin toivottavasti käydä esim. uuden bannerin kimppuun! Tarkoitus on raikastaa ilmettä ja värimaailmaa keväisempään suuntaan. Muutoin olenkin jo tehnyt esim. fonttiin, tekstin asetteluun ja kuviin joitain muutoksia samassa tarkoituksessa.


Postaus täällä.

Palautetta saisi mielellään antaa ihan mistä vaan, mutta ulkoisista seikoista minua kiinnostaisi erityisesti ensinnäkin kuvien koko – klikkaatteko usein kuvia isommaksi vai riittääkö tuo blogin palstaleveyden kokoinen kuva? Olen huomannut, että kännykältä lukiessa Bloggerin perus-kännykkäversio sumentaa isoja kuvia niin, että ne näkyvät tarkkaan vasta isommaksi klikattaessa. Itseäni tämä ärsyttää, kun katsoisin usein mielelläni vaan nopeasti postauksen läpi, ja kuvat näyttävät epätarkoilta kännykän ruudulla. Blogissani kuvat olivat aiemmin pieniä, siis tarkalleen palstan levyisiä, ja nyttemmin isompia. Kumpi parempi?

Toinen tarkentava kysymys koskee tuota ” Kynsilläni / on my nails” -osiota. En millään osaa päättää, kirjoitanko siihen suomea vai englantia vai molempia tai onko se ylipäänsä tarpeen, jos luettelen jo tekstissä käyttämäni lakat. Mielipiteitä? Entäs englanninkielinen teksti postauksen lopussa, onko se hyvä noin?


Alkuaikoina kuvien kanssa tuli myös kokeiltua erilaisia tyylejä, ja erilaisia poseerauksia. Ovatko vaihelevat kuvat hyvä vai huono juttu? Tämä postaus täällä.

Olen ihan superkiitollinen kaikista kommenteista tähän asiaan! Erityisesti, jos olet satunnaisesti tänne löytänyt tai silloin tällöin palaava lukija – kerro minulle, miten voisin parantaa lukukokemustasi ja saada sinusta vakilukijan? :) Tähän postaukseen saa mielellään kommentoida myös myöhemmin, palaan kyllä lukemaan kaikki kommentit.

P.s. Vinkkinä uskollisille lukijoille, että olen järjestämässä blogin puolivuotissynttärien johdosta (noin kuukauden päästä) arvontaa, jossa vanhat lukijani saavat arpaedun uusiin verrattuna. Jos siellä ruudun takana siis pyörii sellaisia lukijoita, jotka eivät vielä ole liittyneet lukijoiksi Bloggerin tai Bloglovinin kautta, nyt on hyvä hetki tehdä se, mikäli arvontaan mielii osallistua ensi kuussa. ;)


Postaus täällä.
----

This post is mostly in Finnish as I’m asking for specific ideas on how to improve my blog. If you have any recommendations as to how I could make you’re reading experience better, please comment below! :) The pictures are from the first weeks of the blog - you can really see a difference of quality both in terms of the pictures and the manicures!

8 kommenttia

 1. No nytpä pistit pahan! Pidän blogistasi hirmuisesti, siinä on paljon persoonallisuutta ja syvyyttä, kynsissä tai kuvissa ei ole mitään vikaa eikä toki kirjoitustyylissäsikään. Ulkoasukin on kaunis, joskin ehkä sen raikastaminen onkin ihan hyvä idea. Itsehän olen blogannut suunnilleen yhtä kauan kuin sinä, ja oma ulkoasuni onkin päivittynyt lukuisia kertoja, kun olen etsinyt "sitä oikeaa". Nyt luulen, että raikas ja omannäköiseni ulkoasu on vihdoinkin kohdillaan mutta kyllähän sen kehittäminen otti aikaa. Toinen juttu on ehkä sitten taas näkyvyys, voisit esimerkiksi luoda Facebookin Kynsikoristelut -ryhmään (mielestäni sinulla ei ole vielä?) kansion, johon lataat aina postatessasi kuvan samoista kynsistä linkin kera, näin moni kynsistä kiinnostunut löytää tiensä sinunkin blogiisi jos sinne ei ole aiemmin päätynyt. Myös arvonta on tottakai positiivinen juttu näkyvyyden vuoksi, sillä arvontapostauksia jaetaan yleensä melko tavalla ja näin tavoitat taas paljon uusia ihmisiä. Ulkoasun piristäminen keväisempään suuntaan on siis ihan hyvä idea, mutta mitään muuta en kyllä blogistasi muuttaisi :) Toivottavasti minusta oli jotain apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena Sofia <3 Olit ensimmäisiä lukijoitani ja jaksat aina kommentoida, valtava kiitos siitä! Ja kiitos tästä ihanasta kommentista, se pelasti aamuni. :) Facebook-näkyvyys on kyllä hyvä idea, kiitos vinkistä! En ole paras mainostamaan blogiani, koska haluaisin ajatella, että jos kävijät pitävät siitä, he kyllä tulevat uudelleenkin ilman kauheaa kohkaamistakin. Näkyvyyttä ei silti voine olla liikaa, joten täytyypä lähteä Facebookiin blogin kanssa. :)

   Poista
 2. Sulla on tosi kivoja lakkauksia, ja uskon että jos jaksat jatkaa niin lukijat löytävät hiljalleen luoksesi. Ei itsellänikään lukijat ole bloggausvuosien varrella lisääntynyt päätä huimaavaa tahtia, mutta aina jokunen silloin tällöin on kaikeksi iloksi jäänyt matkaan. Nykyään kynsibloggaajia jo pelkästään Suomessa on sen verran paljon että ihan lyhyessä ajassa ei välttämättä jää kenenkään mieleen hyvillä "peruslakkauksilla". Mä olen itse henkilökohtaisesti sitä mieltä että jos nyt vallan tahtooo erottua joukosta, niin pitää ehkä sisällyttää blogiinsa vähän jotain extraa, jota ei muilla ole, ja mikä tekee sisällöstä hieman uniikimpaa - ehkä jotain joka valottaa bloggaajan persoonaa tai muuta harrastusta. Vaikka itse ihailen mielelläni muiden tekemiä kauniita lakkauksia, niin en kieltämättä aina jaksa lukea postausten pitkiä jaarituksia siitä "kuinka leimat eivät taaskaan menneet ihan suoraan"... heh hee - ja sitten kuitenkin kirjoittelen sellaisia juttuja itsekin. ;) Niin ja enkä siis tarkoittanut kommentillani että sinä kirjoittaisit niin, vaan ihan yleisesti ottaen että mitä kynsiblogeissa kiinnostaa lukea. Sanoisin että myös aktiivinen kommentointi muiden blogeissa voi olla väylä kynsibloggaajien piireihin, mutta toki en siinäkään suosittele että lähdet kommentoimaan ainoastaan kommentteja kalastellaksesi.

  Mun paras vinkkini on kuitenkin se että et lähde muotoilemaan blogiasi liikaa siihen suuntaan että se miellyttäisi muita - vaikka ymmärrän että lukijat kommentteineen onkin tosi piristävä bonus bloggaukseen, mutta pidät silti blogisi omana taideteoksenasi josta voit aina myöhemminkin ihailla vanhoja lakkauksiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-S sullekin tosi kivasta ja hyvästä kommentista! <3 En tokikaan ole lopettamassa tai ratkaisevasti muuttamassa tyyliäni – enemmänkin se on huojentavaa kuulla, että blogissani ei ole mitään ”rikki”, jos ymmärrät mitä tarkoitan. :) En taida olla maailman kärsivällisin ihminen ja se yhdistettynä pieneen luontaiseen epävarmuuteen saa aina välillä epäilyksen nostamaan päätään.

   Muiden blogeja yritän kyllä säännöllisesti ehtiä kommentoimaan – oikeastaan eniten siksi, että itse niin ilahdun joka kommentista ja tiedän, että toinen bloggaaja todennäköisesti myös. Yritän siis pitää mielessä, ettei siis aina tarvitse olla niin valtavan uniikkia sanottavaa (kommentissa), koska pienikin kommentti piristää kovasti. Ja hehee, todellakin kirjoittelen usein siitä, miten leimat meni vinoon ja lakkaukset ruttuun, vaikka ne ei tosiaankaan ole omastakaan mielestä niitä mielenkiintoisimpia juttuja lukea :D :D

   Poista
  2. Niin ja siis kommentoinnista vielä, että olen hyvin uskollinen lukija monelle blogille, mutta aina aika ei riitä kommentin jättämiselle. Silloin, kun aikaa on ja tulee mieleen jotain kommentoitavaa, yritän aina muistaa kommentoida. :)

   Poista
  3. Sama mulla kommentoinnin suhteen ja uskon että aika monikin tekee niin, kun ei aina ennätä kommentoida. :)

   Poista
 3. Tää on sun näköinen blogi ja mää nyt vaan tykkään tästä! :D <3
  Kuvat on hyvän kokoisia ja vaihtelevat poset passaa mulle siinä missä "aina" samanlaisetkin. Itehän en kauhiasti tosta harmaasta taustasta välitä, mutta niinku joskus sanoitki, son sun lempiväri ni sillain ok. Enkuksi postauksen lopussa on hyvä kans. Mää en osaa nyt kauhiasti tähän hätään auttaa, mutta kerron jos hoksaan jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Katarooma <3 Säkin jaksat aina piristää mun päivää kommenteillasi! Harmaa tausta on todellakin lähdössä - oon ihan kyllästynyt nyt harmaaseen niin kynsillä kuin blogin taustassakin! En vaan ole halunnut muuttaa vielä väriä, kun haluan tulevan taustavärin sävyisen bannerin samalla, enkä ole ehtinyt tehdä banneria. Mutta siis se ehdottomasti tulee muuttumaan :) Kiitos palautteesta muutenkin - mahtavaa kuulla, että tykkäät!!

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands