Mattaswatcheja - matte swatches

tiistaina, maaliskuuta 10, 2015

Kenellekään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, että tänä keväänä mattapinta on kynsilakkamaailmassa pop. Suurena mattakynsilakkojen ystävänä en pane tätä ollenkaan pahakseni, ja muutamia uusia mattalakkoja onkin tullut hankittua. Löysin arkistojeni kätköistä yhden mattaswatchin, ja sunnuntaina jonkinlaisen aktiivisuuskohtauksen saatuani päätin swatchata loputkin mattaiset uutuuteni teille. Toivottavasti tästä on iloa edes jollekin!


 Aloitetaan kahdella Zoyan kevään Naturel Satins -kokoelman lakalla, nimittäin Tovella ja Brittanylla. Nämä olivat valitettavasti molemmat hiukan pettymyksiä, koska ne olivat niin…. noh, suoraan sanottuna tylsiä. Kummastakin tuli hiukan sellainen olo, että joku olisi poistanut niistä värin ja jättänyt vaan värin haamun tilalle. Toven kuvittelin olevan vähän sinisempi ja Brittanyn vähän punaisempi, mutta todellisuudessa Tove on ihan harmaa ja Brittany on ihan nude. No, eipä siinä – kauniita nämä molemmat sävyt kyllä ovat ja yllättävän kivoja lakkailla ollakseen mattalakkoja!


Ensin Tove – kuten todettua, Tove on kaunis, vaalea, hieman sinisävyinen harmaa, jonka olisin toivonut taittavan hieman enemmänkin sinne siniseen päin.  Kuvissa se näyttää taas sinisemmältä kuin se todellisuudessa kynsilläni oli. Lakkauskokemus oli miellyttävä, kuvissa on kaksi helppoa kerrosta. Mattapintaiseksi kuivuvien lakkojen kanssa ei kyllä ole mitenkään itsestään selvää, että lakkaaminen on miellyttävää. Tosin kuvia katsoessani huomasin, että taitaisin kyllä tarvita mattalakkojen alle ridge fillerin – sen verran nuo kynnen epätasaisuudet sileiden lakkakerrosten alta näkyvät.


Brittany on ainakin minun kynsilläni nimenomaan nude eikä oikeastaan sellainen puuterinsävyinen vaaleanpunainen kuin olin kuvitellut. Tämä toki voi johtua ihon sävystä, mutta nyt useampia swatcheja katsoessani (silloin kun tämän tilasin, swatcheja ei juurikaan ollut saatavilla) näyttää Brittany monilla muillakin enemmän nudelta. Toooki nyt taas kuvissa se näyttää yllättävänkin vaaleanpunaiselta. Uskokaa minua, kun sanon, että se oli nude! :D Ihan ok, ja samanlainen lakkauskokemus ja kaksi kerrosta kuin Tovellakin. Toki olen vastikään hankkinut esim. OPIn Don’t Bossa Nova Me Aroundin, joka on nudena mielestäni itselleni sopivampi ja voihan senkin tarvittaessa matata…

Brittanyn jälkeen esittelen toisen neutraalin mattalakan, joka on Formula X:n Singularity Brushed Metallics -kokoelmasta. Tämä on se swatch, joka olin lakkaillut jo aikaisemmin ja se valitettavasti on todella ilmeistä - pahoitteluni kamalasta kuvasta! Olen hankkinut vastikään uuden kameran, jolla olen ottanut tämän postauksen muut kuvat (ja ehkäpä jonain päivänä myös oikeasti opin sitä käyttämään, näissäkin on paaaaaaljon parannettavaa…). Singularityn swatch on kuvattu vanhalla kamerallani ja selvästikin aika erilaisilla valkotasapainoasetuksilla kuin nämä uudemmat kuvat. Toki uusissakaan kuvissa ei kyllä ole valkotasapaino kaikissa kohdillaan, vaikka kuvat muuten parempia ovatkin. Lakkojen värit sinänsä kyllä ovat oikein eli uskokaa niitä. :)


Singularityssa näkyy pullossa erittäin kaunis sininen shimmer, joka ei kynsillä asti näy ollenkaan – sävy on kuitenkin varsin kaunis nude. Myös Singularity peitti kahdella kerroksella ja oli jokseenkin helppo lakata. Nopeahan mattalakkojen kanssa täytyy tietysti aina olla ja varovainen kuivumisvaiheessa  - kun päällyslakkaa ei tule, on kynnet erittäin helppo sössiä ruttuun ennen kuin ne ovat täysin kuivat.


 Toinen Formula X:n mattalakka, jonka swatchasin nyt, on jo näissä turkoosikynsissä näkynyt Discovery. Tämä onkin sitten sulaa rakkautta pullossa ja kynsillä, niin minun näköiseni, ihana lakka! Koska Discovery on sen verran tummempi kuin aiemmat tässä postauksessa esittelemäni lakat, sen kanssa lakatessa saa olla hiukan tarkempi, ettei kynnelle jää kaljuja kohtia. Kaksi kerrosta kuitenkin riittää hyvään peittävyyteen. Tsekkaa vielä kolmas hankkimani Formula X:n Brushed Metallics -kokoelman lakka aikaisemmasta postauksestani täältä – sininen Prophecy on edelleen näistä kolmesta suosikkini!


Toki säästin näistä swatcheista lempparini viimeiseksi! Jos kaksi ensimmäistä Zoyaa olivatkin vähän pettymyksiä, niin tämä kolmas, Matte Velvet -kokoelman Loredana, ylittikin sitten kunnolla odotukseni! Arvelin pitäväni tästä, mutta viimeaikaisen (jokseenkin odottamattoman) harmaan hylkimiseni seurauksena olin kuitenkin hiukan epävarma. Mitä vielä, tämän kynsilleni saatuani koin lähinnä ahdistusta siitä, että melkein EN tilannut tätä. Loredana on todella upea grafiitinharmaa tyylikkäällä shimmerillä. Kaksi ongelmatonta kerrosta riittivät luomaan tämän ihanan sileän, upean pinnan! Jos ei tullut jo selväksi niin olen aika ihastunut tähän lakkaan. Täytyypä lakata sillä pian ennen kuin kevät- ja kesävärit vievät kokonaan mukanaan! :)Sellaisia swatcheja siis tässä blogissa tänään, miltä näytti? Pääsikö joku näistä himotuslistalle tai omistatko näistä jonkun/jotkut jo itse? Onko tullut hankittua mattalakkoja kevään kokoelmista?

p.s. Nyt alkoi tuo kuvien erivärisyys häiritä niin paljon, että melkein jätin julkaisematta tämän. Toivottavasti ei häirinnyt teitä yhtä paljon?---

It’s probably clear for every nail polish freak that matte polishes are BIG this spring. This suits just fine for me, since I really love matte polishes. I have recently acquired some new mattes and I wanted to share the swatches with you! So here are three Zoyas - two from the Natural Satins collection and one from the Matte Velvet collection - and two Formula X:s (check a third one, the most gorgeous of the three, here). All of these polishes were opaque with two coats and relatively easy to apply – not something you can say of all matte polishes!

Of the Zoyas, Tove and Brittany were a bit of a disappointment for me since they were, well, a bit boring in my opinion… I thought Tove would have been a bit bluer and Brittany a bit redder but they truly are very neutral – grey and nude against my skin tone. Pretty they are anyway, just a bit bland. Loredana, on the other hand, was my favorite of these – absolutely stunning! My only regret is that I did not get this sooner. ;) The two Formula X:s were also both very nice to apply. The blue shimmer of Singularity visible on the bottle does not show on my nails at all (btw sorry about the awful picture – I took it some time ago with my old camera and it does not look very good compared with these newer photos…). I already used Discovery on these turquoise nails, and it is absolutely lovely! Which one was your favorite? Do you own any of these or have you purchased some matte polishes from this spring’s collections? Thanks for reading,

Helmi

4 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kumpi? Oletan, että vihreä Discovery? Se on kyllä iiiihana! :)

   Poista
 2. Oih tuo Discovery on upea! Toki kaikki on kauniita, mutta tuo edellä mainittu on suorastaan kuolaa valuttavan kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Se on luonnossakin ihan valtavan ihana :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands