Bordeaux-rakkaus

keskiviikkona, marraskuuta 25, 2015

En olekaan ehkä blogissa vielä kertonut, että olin joitakin vuosia sitten opiskelijavaihdossa Ranskassa. Bordeaux'ssa viettämäni yhdeksän kuukautta olivat kaikin puolin hauskat ja opettavaiset, joten tuosta kaupungista on enimmäkseen hyviä muistoja. Kuten suurin osa varmaan tietääkin, Bordeaux on myös yksi maailman kuuluisimmista viinialueista - Bordeaux'n punaiset ovat arvostettuja klassikoita. Bordeaux'ssa asuessani en vielä niin kauhean paljon tiennyt viineistä, mutta opin koko ajan lisää. Bordeaux'n viinejäkin olen oppinut arvostamaan lähinnä parin viime vuoden aikana.

Kun vielä lisää soppaan sen, että viininpunainen on yksi lempivärejäni, ei liene vaikea arvata, että Bordeaux'n (tai muiden viinien) mukaan nimetyt (viininpunaiset) kynsilakat vetävät minua kovasti puoleensa! Bordeaux'ta käytetään tietysti myös yleisnimityksenä viininpunaiselle värille englanninkielisessä maailmassa, mutta itselleni siitä tulee aina mieleen joko Bordeaux'n kaupunki tai viini. Ja sehän sopii!


Viime viikolla blogissa vilahti Picture Polishin melko uusi Bordeaux, mutta tällä kertaa kynsillä on paljon vanhempi lakkaihastus, nimittäin Essien lakkakaunotar, joka kantaa tätä samaa nimeä. Essien Bordeaux on jelly ja sävyltään hyvin tumman viininpunainen. Jellykoostumuksensa ansiosta lakka on kuitenkin livenä ihan selkeästi punainen eikä esimerkiksi taita kovin paljoa mustaan. 

Tällä lakkailin innolla ennen lakkoihin täydellisesti hurahtamista vielä vuosi sitten alkusyksyllä, mutta sittemmin se ei ole tainnut päästä kertaakaan kynsille. Ennen kuin nyt - tämä vahinko piti korjata pian!


Koristeluissa menin tällä kertaa hyvin yksinkertaisella linjalla. Nimettömään Mi Nailsilta hankkimani Bluesean hopeinen helminauha-decal ja muihin kynsiin strasseja OPI:n I Snow You Love Me:sta. En tajunnut alun perin tuota I Snow You Love Me:ta ollenkaan, mutta havahduin myöhemmin sen nerokkuuteen useissa blogeissa sen nähtyäni. Olen myyty! Bluesean decal oli nätti, mutta hopeakuvio vähän ikävästi rutistui päällyslakan myötä. Itse decal ei siis varsinaisesti mennyt kurttuun, vaan kuvio vaan jotenkin muuttui - en oikein osaa selittää... 


Kivat kynnet näistä kuitenkin tuli ja viihdyin niissä oikein hyvin! Samaa ei voi sanoa tällä hetkellä oikein mistään, miten voikin marraskuu tuntua taas niin raskaalta tällä hetkellä...........

--- 

I've lived in Bordeaux, France, for 9 months of my life when I was doing an Erasmus exchange. It's a nice city and I have mainly good memories from there so I'm instinctively drawn towards nail polishes that bear it's name. Bordeaux is of course also a term used for a certain shade of red, but I associate it mostly with the city of Bordeaux - and with wine of course! :) 

I already presented a new(ish) Bordeaux from Picture Polish last week, but today I'm wearing an older Bordeaux from Essie. It is a wine jelly, very dark but not black at all. Love! I wanted to keep the decoration simple so I just added a Bluesea water decal as an accent and glitters from OPI I Snow You Love Me to other nails. This simple manicure was very much to my liking, which cannot be said about anything at the moment... I hate November!

15 kommenttia

 1. Bordeaux on tosi ihana lakka ja koristelut passaa hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
 2. Kynnet on ainakin todella mageet! Yksinkertaiset koristelut sopii tuohon lakkaan paremmin kuin hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani! Olen samaa mieltä, se on jotenkin yksinkertaisen upea yksinäänkin. :)

   Poista
 3. Ihanat! Mun on tehnyt mieli lakata kynnet tällä sävyllä jo monta viikkoa. Mikä siinä on, etten ole sitten lakannut? Ihan pöhköä. Nyt viinilakat pöydälle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Malle! Nyt äkkiä viininpunaisella lakkaamaan - kohta pitää sitten siirtyä joulupunaisiin ;)

   Poista
 4. Tosi kaunis yhdistelmä. :) Mä olen huomannut saman, että pikakuivattaja kurtistaa tiettyjä hopeisia ja kultaisia decaleja. BlueSealla on kuitenkin niitä isompia arkkeja olemassa, ne pysyvät tosi hyvinä vielä pikakuivattajan jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belegwen! Vähän ärsyttävää tuollainen rutistuminen, enkä osannut sitä varoa, kun Bluesean kanssa ei ole ikinä ollut minkäänlaisia ongelmia. Ehkä pitää jatkossa laittaa varmuuden vuoksi väliin joku lempeämpi päällyslakka.

   Poista
 5. oooh miten elegantit kynnet :) tosi kiva tuo nimettömän koristelu!

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands