Testaamattomien tekniikoiden haaste

keskiviikkona, lokakuuta 14, 2015

Suunnilleen vuosi sitten näihin aikoihin syksyä kypsyttelin ajatusta kynsiblogin perustamisesta. Idea oli jännittävä ja ehkä hieman odottamaton, mutta se ei jättänyt minua rauhaan kynsilakkainnostuksen iskettyä toden teolla. Lakkausten esittely pelkästään tosielämässäni kohtaamilleni ihmisille ei tuntunut oikein riittävän ja innostusta bloggaamiseen löytyi. Ja huippuahan tämä on ollut! 

Palaan blogin ensimmäiseen vuoteen muisteloiden merkeissä vielä tarkemmin synttäripäivän koittaessa, ja lupaanpa järjestää jonkinlaista pientä arvontaakin synttärien kunniaksi! Nyt kuitenkin ajattelin näin ensimmäisen vuoden kunniaksi haastaa itseäni ja aloittaa uuden postaussarjan blogissa.

Vuoden aikana olen ehtinyt oppia paljon ja kokeilla valtavasti uusia tekniikoita ja ideoita. Ennen blogin aloittamista olin koristellut kynsiäni vasta aika vähän aikaa  - lähinnä olin tehnyt liukuvärejä ja leimaillut jonkin verran. Vuoden varrella sitä on tullut kokeiltua kaikenlaista ja joitain tekniikoita voin jo sanoa jopa hallitsevani. Toisia sitten taas en niinkään… Ensimmäisiä kokeiluja löytyy blogista paljon: ensimmäiset vesimarmoroinnit, ensimmäiset kuivamarmoroinnit, kuivan sudin tekniikka, ensimmäinen leimadecalwater spotted, vesiputouskynnet, jne.


Nyt on kuitenkin aika ottaa kokeiluun liuta uusia tekniikoita ja tyylejä, joita vielä ei blogissa ole nähty. Tähän sarjaan sain inspiraation Nena Sofia’s Nails -blogin Nena Sofialta, joka toteutti alkuvuodesta tällaisen postaussarjan, jota innokkaasti seurasin. Valikoin kokeiluun nyt alkuun kymmenen uutta tekniikkaa/tyyliä, joista lähdetään liikkeelle. Kommenteissa saa mielellään ehdottaa, jos tulee mieleen jokin tekniikka, jota minun pitäisi testata! Osa noista vaikuttaa ihan mukavilta, mutta toiset taas pelottavat aika lailla. Esim. quatrefoil – voipa olla, että menee aika kauan aikaa, ennen kuin uskallan edes kokeilla…

Sugar spun
Monivärileimaus
Galaksikynnet
Ruffian / Kuunsirppi
Puolikuu / Käännetty ranskalainen
Tavalliset pilkkukynnet (dotticure)
Viuhkasivellinkynnet
Quatrefoil
Pilvikynnet
Blobbicure

Ja tokihan tämä sarja pitää potkaista käyntiin saman tien! Ensimmäisenä esittelyyn pääsevät sugar spun -kynnet, jotka valitetavasti menivät aika vahvasti nail failin puolelle… Valitsin lakkaukseen samassa tilauksessa jenkkilästä saapuneet vaaleanharmaan OPIn I Cannoli Wear OPIn ja nuden Essien Urban Junglen. Nämä kaksi herkkää väriä sopivat kauniisti yhteen ja tykkäilin niistä vielä kynsilläkin ennen koristelua, mutta lopputulos oli kuitenkin ennen kaikkea valju. Ja, noh, muutenkin ihan kamala! :D Värivalinnoista siis ensimmäinen miinus! Kynnet eivät olleet nätit livenäkään, mutta tietysti ne oli sitten myös hankala kuvata, kun vaaleat värit eivät meinanneet erottua toisistaan... 


Teknisesti sugar spun onnistui ihan kelvollisesti (tsekkaa tutorial vaikkapa täältä), mutta mokasin ja menin laittamaan päällyslakan koristelujen päälle… Tämä ei tietystikään ole tässä tekniikassa tarkoitus, joten kiva tekstuurinen pinta kynsiin jäi sitten saamatta. Lopputulos oli oikeastaan niin hirveä, että yritin korjata sitä mattaamalla kynnet. Se ehkä auttoi vähän, mutta poistoonhan nämä menivät heti kuvien ottamisen jälkeen, enkä jaksanut näitä toiseen käteen väkertää ollenkaan. En kyllä tiedä, tykkäänkö tällä tekniikalla tehdyistä kynsistä muutenkaan niin älyttömästi, joten en tiedä, olisiko tästä muutenkaan tullut itselleni mitään vakkaritekniikka. Enkä kyllä jaksa kokeilla uudestaan! Tulipahan kokeiltua :D


Tavoiteaikatauluni on, että vuoden loppuun mennessä yllä luetellut uudet tekniikat ja tyylit olisi kokeiltu, mikä tarkoittaisi käytännössä suunnilleen yhtä kokeilua viikossa. Se voi olla vähän tiukka tahti, mutta katsotaan, mihin pystyn! Kokeilut tulevat satunnaisessa järjestyksessä, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että hankalammat tekniikat jäävät luultavasti viimeiseksi. :D


Haastanpa tässä myös samalla kaikki mukaan testaamattomien tekniikoiden haasteeseen! Jos siis kaapista löytyy vaikka yksikin tekniikka tai tyyli, joka on pyörinyt mielessä, mutta jäänyt toteuttamatta, kannustan ylittämään tuon kynnyksen ja lähtemään reippaasti kokeilulinjalle. :) Ja kiitos vielä Nena Sofialle alkuperäisestä ideasta!

---

I started this blog almost a year ago, so I felt this might be an appropriate time to start a new post series with untried techniques / styles. I have learnt so much during this year but there is still a lot I have never tried. That’s why I chose 10 techniques and styles I intend to try before Christmas (if possible). You can also suggest more techniques if you have some good ideas! Let’s see where this leads me, interesting…

The first new technique I tried was the sugar spun technique. I chose two subtle shades, OPI I Cannoli Wear OPI and Essie Urban Jungle which go well together but turned out to be a bit bland after all just by themselves. Technically these nails were okay, although I made a cardinal error of putting top coat when I shouldn’t have, thus ruining the beautiful textured surface… The result was so horrible that I had to try and make it better by mattifying it – and no, it did not help much. I took these off right after taking the pictures… But hey, at least I tried!

6 kommenttia

 1. Siis nämähän on tosi hienot! Olet liian kriittinen. Sopii täydellisesti sellaisen chanel-jakkutyylin kaveriksi. Tekniikkahommaan ja päällyslakkaongelmaan en osaa ottaa mitään kantaa, mutta minä tykkään noista valitsemistasi väreistä tosi paljon. Loisto kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Onneli! Kiva, jos ne ei kaikkien silmään ollut kauheat! Itse olin alun perin vähän kahden vaiheilla (hienot vai hirveät?), mutta kun päätin, että enemmän ne on hirveät, en voinut sietää niitä enää silmissäni ;)

   Poista
  2. Ja siis mäkin kyllä tykkään noista väreistä ja niiden yhdistelmästäkin, mutta tähän tekniikkaan olisi sekä kannattanut valita värit, jotka olisi olleet vähän kauempana toisistaan... Vaikka en tiedä, olisiko sekään niin paljon auttanut.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Siis miten niin nailfail? Nää on hurjan kauniit, oikeat hemppisunelmat! Mun mielestä ihan ihmeen kauniit sugar spunit, oikein huokailin kuvia katsellessa ♥ You go girl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Ihanaa että tartuit tähän ideaan ja pistit pystyyn oman haasteen! Pitääkin taas jossain kohtaa miettiä onko kertynyt jälleen kasa testaamattomia tekniikoita, tätä haastetta kun oli mahdottoman kivaa toteuttaa :D

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands