Kiire

maanantaina, lokakuuta 19, 2015

Olisi kiva, jos olisi enemmän aikaa. Tai edes vähän vähemmän tekemistä. Minulla on ollut kiire viimeiset 15 vuotta elämästäni, tai siltä se ainakin tuntuu. Toki väliin on mahtunut seesteisempiäkin kausia, mutta enimmäkseen minulla on aina ollut monta rautaa tulessa. Viime vuonna olin pariin otteeseen muutaman kuukauden työttömänä, ja se oli omalla tavallaan aika leppoisaa, tosin töiden löytämistä piti tietenkin vähän stressata. Mutta eipä minulla silloinkaan tuntunut aika riittävän kunnolla kaikkeen, mitä muka piti ja mitä olisin halunnut tehdä. 


Pitkälti tällainen kiire - tai kiireen tuntu - on tietysti täysin itse aiheutettua. Ei minun tätä blogiakaan tarvitsisi pitää, tai edes lakata kynsiä. Minulla ei myöskään tarvitsisi olla liikuntaharrastuksia. Enemmän aikaa muulle jäisi, jos olisin viikonloppuisin enemmän kotona enkä matkustelisi niin paljon. Töissä käynti, kotityöt ja sosiaalisen elämän ylläpitäminen puolestaan kuuluvat elämääni joka tapauksessa. 

Ennen kaikkea kysymys on nimenomaan kiireen tunteesta - tekemättömiä asioita vaan on koko ajan olevinaan niin paljon, ettei aika tunnu riittävän tarpeeksi kaikkeen. Pitäisi vähän osata hellittää ja lakata harmistumasta, vaikka jatkuvasti jääkin tekemättä sellaisia asioita, jotka halusin tehdä ja jotka kuvittelin ehtiväni tehdä. Jos sen joskus oppisin... 


Kuvituksena tälle toiveelleni toimivat juhlakynnet sellaisista juhlista, joita ennen en vain ehtinyt koristella kynsiäni. Ehdin lakata kynsilleni juhlamekkoni kanssa samanvärinen Formula X:n Prophecyn (ei kuitenkaan saman mekon kuin täällä, vaikka lakkakin on sama), mutta suunnittelemilleni koristeluille ei jäänyt aikaa. Juuri ennen ovesta ulos juoksemista sudin päälle vielä Picture Polishin Holiday'ta - tuo Prophecy itsessäänhän on matta. Holiday sai sitten kuivua taksissa matkalla juhlapaikalle, ja ihan riittävän hyvin kuivuikin.

Hyvät juhlakynnet olivat ja juhlissa taas ei ollut mitään väliä sillä, mitä kynsillä lopulta oli! Joskus pitää osata vain vähän laskea standardeja ja - vielä tärkeämpänä - olla tyytyväinen siihen. Sitä vielä harjoittelen...

---

I'm writing about being busy or feeling busy. I always do. I do realize that's my fault - I need to plan less, try to do less, etc. And be happy with it - that's what I'm still trying to learn. These nails were originally meant to be different and more complicated, but in the end I did not have time. But the party I was attending to was fun and my simple manicure matched my dress - that was more than enough!

6 kommenttia

 1. Ihanat! <3 Yksinkertaisuudessa on jotain niin kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Katarooma! :) Mun täytyy aina välillä muistuttaa itseäni yksinkertaisuuden kauneudesta, mutta onneksi sentään välillä tajuaa sen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on upea! Ja mattana, niin kuin se on tarkoitettu, se on vielä pysäyttävämpi, suorastaan hengästyttävän hieno. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on! Ja tosiaan mattana vielä paljon uniikimpi :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands