Perhospuutarhassa

perjantaina, lokakuuta 09, 2015

Tämä viikko on ollut aika lailla hektinen ja rasittava työssä tapahtuneiden muutosten takia, mutta nyt ollaan jo paremmalla puolella (TGIF!). Bloggaamiselle ja kynsien lakkaamiselle ei ole oikein ollut aikaa enkä ole sitä väkisin yrittänyt ottaakaan. Nyt halusin kuitenkin iskeä blogiin viimeiset syyskuun Instagram-haasteen haastekynnet, joissa teemana oli ”Wings”. Minulla oli näihin hyvä idea, josta päädyin kuitenkin luopumaan, kun tajusin, etten ole koskaan tehnyt perinteisiä perhosen siipi -kynsiä. En ole luonteeltani kaikkein kärsivällisin eli sellaiset piti siis heti saada toteuttaa!


Haeskelin lakkaukseen inspiraatiota ihan oikeista perhosen siivistä käymällä läpi kuvia, jotka otin viime keväänä perhospuutarhassa käydessäni. Suurena perhosfanina voin kyllä suositella perhospuutarhaa, jos sellainen jossain tulee vastaan (tämä nimenomainen sijaitsee Luxemburgin maaseudulla eli en usko sinne kovin monen eksyvän...). Siellä lenteli vapaana valtavasti erikokoisia ja erilaisia perhosia pienessä kasvihuonetyyppisessä tilassa. Tarjolla perhosten ravinnoksi ja huvitukseksi oli esimerkiksi hedelmiä. Kasvillisuus (ja lämpötila!) kruunasivat trooppisen tunnelman.Kynsi-inspiraatioon kaipasin värejä ja niitä tarjosi tämä sinivihreä yksilö, jonka väritystä lainasin kynsille. Pohjaväriksi valikoitui Kikon 525 Metallic Pastel Blue, joka oli lakoistani mukamas lähimpänä tuota perhosen sineä, vaikka ei lopulta kovin lähellä ollutkaan. Päätin leimata tuon siipikuvion, mutta halusin kuitenkin toistaa myös pilkkujen tummemman turkoosin sävyn kynsillä. Siispä mallailin leiman kokoa ja päätin uhkarohkeasti vain maalata lakan omalla sudilla siniselle pohjalle raidan Zoyan Zuzaa edustamaan turkoosia, koska en millään ehtinyt ja jaksanut alkaa väkertää decaleja kaikkiin kynsiin.


Leiman kohdistaminen kaksiväriselle pohjalle onnistui yllättävän kivasti ja paikkailin lopputulosta pienellä siveltimellä vielä tarpeen mukaan. En kuitenkaan voi varauksetta suositella tätä tapaa, koska siveltimellä lakkaamalla sain Zuzaa kynnelle aika paksun kerroksen, jonka raja hiukan näkyi leiman ja päällyslakan altakin. Lopulta kaikkia pikkuvirheitä peittämään otin avukseni OPIn Pirouette My Whistlen, joka kimallus ja valkoiset glitterit sopivat näihin kynsiin kuin nenä päähän.


Kynnet onnistuivat yli odotusteni ja olivat tosi mieluisat! Seuraava askel olisikin sitten näiden maalaaminen käsin, mutta sitä saatte kyllä odottaa vielä aika kauan. Kunhan joskus saan hankittua akryylimaaleja, lupaan harjoitella edes jotain käsinmaalailua. Ehkä joskus tällaistakin sitten…Kynsilläni / on my nails:

Kiko 525 Metallic Pastel Blue (light blue)
Zoya Zuza (turquoise)
Essie Licorice (black for stamping)
OPI Pirouette My Whistle (glitter)
MoYou London Kitty 12 (stamping plate)

---


I’ve had a fairly tough week with some changes in my work but fortunately it is now Friday! I haven’t really had time or energy for the blog this week, but I wanted to come and show you these butterfly nails, which I did for an Instagram challenge in September. The inspiration came from a butterfly I photographed in a butterfly garden last spring. The manicure turned out great in my opinion, even though took a shortcut and stamped over two colours instead of making stamping decals. However, most of the mistakes there might have been were corrected by the lovely Pirouette My Whistle by OPI – thank goodness for glitter! My first butterfly’s wings manicure and I was very happy with it!

13 kommenttia

 1. Ihania perhuloisia ja siipiä kynsillä! Vähän aikaa piti kelailla, että miten olet nämä toteuttanut :). Tällaisia pitäis kokeilla itsekin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Malle! :) Siis oliko se epäselvää ennen vai jälkeen mun sekavan selityksen? :D En tainnut taaskaan oikein osata järkevästi selittää... Taisit jo tajuta, mutta siis ensin sinistä koko kynnelle, sen jälkeen turkoosia omalla sudilla kynnen reunaan leiman muotoja mukaillen. Siihen päälle leima ja toive, että turkoosia oli edes vähän oikeassa kohdassa ;) Pikkusiveltimellä maalailin sen jälkeen turkoosia sellaisiin kohtiin, joissa sitä ei ollut (vaikka piti olla) ja sinistä sellaisiin, joissa oli turkoosia (vaikka ei pitänyt olla). Ei tää tainnut olla yhtään helpompi selitys kyllä... Tää oli tällainen vähän laiskan tekniikka! :D

   Poista
 2. Aivan ihanat kynnet! Mahtavat värit ja toteutus.

  VastaaPoista
 3. Ohho! Nyt on kyllä niin mun mieleen. <3 Rakastunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon Fani! :) Kiva, että tykkäät!

   Poista
 4. Hienot on! Mä kävin kerran taannoin Thaimaassa jonkinmoisessa perhospuutarhassa, mikä oli ihan kiva kokemus. Sain yhden komean lepattelijan hetkeksi kyynärvarrelleni istuksimaankin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-S! Kyllä tuollakin perhosia jonkin verran tuli lähikontaktiinkin. Ei ehkä sopisi perhosfoobikoille (tiedän, että sellaisiakin on!) :D

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands