Sama nainen

keskiviikkona, syyskuuta 16, 2015

Instagramin #clairestellesept-kynsihaasteen 15. päivänä eli eilen koitti haasteen mielestäni vaikein ja sananmukaisesti haastavin tehtävä, "Fave Song". Musiikkimakuni on laaja ja polveileva enkä todellakaan voisi nimetä yhtä tai edes kymmentä lempilauluani. Inspiraatio oli siis aivan hukassa ja jouduin hakemaan apua puhelimeni soitetuimpien ja parhaiten arvioitujen kappaleiden listalta. Lopulta inspiraatio löytyi kuitenkin ilman apuvälineitä, vaikka näiden kynsien selittäminen muille kuin suomalaisille onkin aavistuksen haastavaa!


Inspiraatio löytyi nimittäin Chisun kappaleesta Sama nainen, joka on kyllä ehdottomia lempikappaleitani. Kehotan kuuntelemaan kappaleen ajatuksella, jos se ei ole tuttu! Sama nainen kertoo naisesta, joka on jälleen kerran palaamassa rakastamansa miehen luo, vaikka suhde on ollut hankala aikaisemmillakin kerroilla. Petoksista, riitelystä ja jopa väkivallasta huolimatta nainen haluaa kokeilla vielä uudelleen. Toisaalta laulu on mielestäni myös kertomus vahvasta naisesta, joka tietää, ettei ole itsekään muuttunut mitenkään edellisiin kertoihin verrattuna ja tuntee itsensä. Minulla ei onneksi ole omakohtaisia kokemuksia tällaisesta suhteesta, mutta tämä laulu sykähdyttää minua aina, kun kuulen sen.

Koska Sama nainen kertoo tietyllä tavalla vahvasta naishenkilöstä, valitsin kynsille pääväriksi naisellisimman ja rohkeimman punaisen, jonka laatikostani löysin. Valinta kohdistui tällä kerralla A Englandin Percevaliin, joka on häikäisevän hieno ja syvä punainen. Ja siis aivan todella yhden kerroksen ihme - täydellistä jälkeä yhdellä kerroksella! Parista kynnestä (lakkauksen jälkeen sutattuja) pikkuvirheitä paikkailtuani totesin, että väri kyllä hiukan syvenee toisella kerroksella, mutta periaatteessa sitä ei lainkaan tarvita.


Kappaleen synkempiä sävyjä kuvaamaan aloin rakentaa sinisenmustia aksenttikynsiä niinkin brutaalin inspiraation kuin mustelmien pohjalta. Lakkasin alle pohjalle yhden läpikuultavan kerroksen OPIn Embrace the Greyta, joka peittyi lopulta kokonaan muiden lakkojen alle. Päälle tuputtelin kostealla meikkisienellä A Englandin Dorian Grayta, Picture Polishin Cosmosta ja Essien Licoricea. Piikkilankaleimat viimeistelivät nämä synkeähköt kynnet. 

(Saako muuten hehkuttaa Essien Licoricea leimailussa?? Olin kuullut, että se toimii, mutta en arvannut, että se olisi toiminut näin hyvin, kuin unelma. Kirjoittelen tästä lisää myöhemmin).


Kynsistä tuli ihan hienot, mutta en ole ihan varma, vastaako lopputulos täysin mielikuvaani kappaleesta. Mielestäni se ei ole ihan näin synkkä kuin mitä nämä kynnet antavat olettaa, mutta toisaalta kyllä nämä laulua myös jollain tavalla kuvastavat. Mitä mieltä sinä olet?


Kynsilläni / on my nails: 

A England - Perceval (red)
OPI - Embrace the Grey (thin layer on accent nails)
A England - Dorian Gray (grey, also for stamping)
Picture Polish - Cosmos (blue)
Essie - Licorice (black, also for stamping)
MoYou London Gothic 05 (stamping plate)

---

This manicure was my entry to prompt 'Fave Song' of the #clairestelle8sept challenge on Instagram. It was a difficult prompt for me since I like several genres of music and it is impossible to choose just one favorite song. Finally, I was inspired by a Finnish song called 'Sama nainen' (Same woman) performed by an artist called Chisu. This is a story of a troubled relationship and a woman who willingly goes back to the man she loves even though their relationship is filled with anger, deceit and violence. She knows herself and she knows that she is still the same woman than last time, she hasn't changed either. 

For some reason I still find strength in this woman, and that's why I started with the boldest and most feminine red I found - this time it was Perceval by A England. The inspiration for accent nails came - rather brutally - from bruises, and for those I used three different dark polishes over a light grey base. I don't feel the song is as dark as these nails suggest, but that is up to interpretation. What do you think of the manicure?

8 kommenttia

 1. Vau, kyllä näissä iskostuu kyseisen kappaleen tunnelma todella hyvin! Loistava toteutus, ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nena Sofia! Tosi kiva kuulla, että oikeanlainen tunnelma välittyy. :)

   Poista
 2. Mä tykkään näistä kun oin ite enemmän just sellanen tummien vesien tulkki. Essien musta leimaa tosi hyvin, tänään taas mulla blogissa sillä leimatut lakkaukset. Tykkään kyllä näistä sun luomuksista tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sole! Olin ihanasti yllättynyt Essien mustasta - en taidakaan käyttää mitään muuta enää mustaan leimailuun. Eikä edes sotkenut pahasti!

   Poista
 3. Nappiin meni! Upeat kynnet ja kyllä ne kuvastaa lauluakin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos Katarooma! Kiva kuulla, että onnistuin. :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands