#ablecaw14: My profession - my favorite nails!

torstaina, joulukuuta 11, 2014Tänään sain nauttia pitkästä aikaa oikein todella mieluisista ja mielestäni hyvin onnistuneista kynsistä. Hyvä homma siis, että sain inspiraation näihin kynsiin #ablecaw14-haasteen 13. viikon toisen tehtävän mukaisesti omasta ammatistani (My Profession) - taidan siis olla oikealla alalla, kun siitä saa näin hyvin inspiraation mieluisiin kynsiin! ;) Olen ammatiltani juristi ja käytän työssäni ranskan kieltä - tämän enempää en halua kertoa työstäni, mutta se riittää hyvin valaisemaan näiden kynsien taustaa. Halusin leikkiä stereotypioilla ja valitsin pohjaväriksi "tylsän" harmaan (kaikkea muuta kuin tylsä mielestäni - rakastan harmaata!) kahdessa eri sävyssä. Päälle valkoista ranskankielistä tekstiä ja peukkuun kirjapino - mikä voisikaan kuvata työtäni paremmin! Koska rakastuin näihin kynsiin niin kovasti, on kuvia luvassa tavanomaista enemmän eli tosi paljon...These nails were inspired by "My Profession", the second theme for the 13th week of the Finnish(able) Nail Art Challenge AW2014. I'm a lawyer and I use French in my work. I don't want to tell more about my work on the blog, but this should be enough to shed some light on the inspiration behind these nails. To play with stereotypes, I chose to use a "boring" grey (which is not at all boring in my opinion - I looove grey!) with French texts and a pile of books on the thumb. In my opinion these nails describe my job perfectly and I'm so in love with them! In fact, this is why you will get a ton of photos... Lähdin liikkeelle Dance Legendin ihanasta Grey Britainista, joka pääsi peukaloon, etusormeen ja pikkusormeen. Keskisormen ja nimettömän kynnet lakkasin Cirquen Concrete Junglella, joka oli jälleen (vrt. aikaisempi postaukseni) hiukan hankala lakattava. Lakka on sen verran paksua, että ohutta kerrosta on vaikea tehdä - yksi paksu kerros ei kuitenkaan riitä ja lakka kuivuu melko hitaasti. Kärsivällisesti pääsin kuitenkin hyvään tulokseen kahdella paksuhkolla kerroksella. Tekstit ja kirjat leimasin Konadin valkoisella leimauslakalla MoYou Londonin Scholar-kokoelman laatasta nro 02. Olen ihan heikkona teksteihin kynsillä, joten tämä laatta oli pakko saada! Himoitsen myös aika monia muita MoYoun tekstilaattoja, ja jonkun uuden saatoin ehkä juuri tilatakin, hups... 

I started with Dance Legend's lovely Grey Britain, which is a wonderful, dusty grey (well, smoky - as it is from the Smoky Collection). In addition I used the darker Cirque Concrete Jungle, which was again a bit tricky (as in this post), because it is quite thick but still doesn't cover with one coat. Well, patience is the key here. The images are from MoYou London's Scholar Collection plate nr 02. I just love texts in nails so I had to have this plate - and maybe some others with texts too... Olin näillä kynsillä itse asiassa myös töissä tänään, joten nämä läpäisivät täällä mainitsemani asiallisuustestin. Koska olen aivan hulluna mattakynsiin, oli  näitäkin pakko tietysti kokeilla myös matattuna. Ja olivathan ne ihanat, ehkä jopa vähän ihanammat kuin ilman mattalakkaa... Loppuun siis pari kuvaa myös mattakynsistä. These nails were good enough for work too (see explanation here) which is only appropriate since they were inspired by my profession! Because I just love matte nails, I of course had to try these with a matte top coat too. And they are perfect. Maybe even better than without the top coat... 

Kynsilläni / on my nails: 

Base coat: Essie First Base
Color 1: Dance Legend Grey Britain
Color 2: Cirque Concrete Jungle
Stamping plate: MoYou London Scholar Collection nr. 02
Stamping polish: Konad white
Top coats: INM Out the Door (before stamping), Konad Top Coat (after stamping), OPI Matte Top Coat

Tuleeko näistä kynsistä juristin ammatti mieleen? Kuvien määrästä tai mistä vaan saa muuten mielellään antaa palautetta, jos se esim. hidastaa latautumista tai muuten hankaloittaa lukemista. Mielelläni muutan blogia lukijaystävälliseen suuntaan ja kuulen muutenkin palautetta! 

Do you think I managed to capture the essence of the lawyer profession? Thanks for reading! 

Helmi

6 kommenttia

 1. Ei mulla ekana noista kyllä juristin ammatti mieleen tuu, pikemminki kirjailija tai runoilija... :D Mutta hienot! Mulla ainaki latas ihan normiäkkiä tää sivu, ei kuvien määrällä siis väliä.
  Ps: Ohenna tota CJ-lakkaa. Jos se sitte ois parempi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, no joo, kieltämättä joku tuollainen vähän luovempikin ammatti näistä voi tulla mieleen :D Toki onhan mun työssäkin luovuutta vaativia hetkiä eli ei sinänsä ihan pieleen. ;) Mutta kiva kun tykkäsit ja kiitos palautteesta kuvien suhteen! Täytyy varmaan tosiaan ohentaa tuota vähän, saattais kyllä just auttaa siihen, että kerroksesta tulee vähän ohuempi. :)

   Poista
 2. Hauskaa nähdä, että oltiin näiden kynsien toteutuksen suhteen vähän samoilla linjoilla, vaikka toki toteutettiinkin ne ihan eri tavalla ja inspiraation toimineet ammatitkin on erit! :) Todella kauniit kynnet, vaikka ei mullakaan kyllä ehkä ekana olisi juristi tullut mieleen vaan myöskin jokin selkeästi luovempi ala. Mutta taustakertomuksen jälkeen toimivat kyllä täysin tarkoituksessaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun näitä pyörittelin omassa mielessäni, tuntui niin selkeältä, mistä inspiraatio on tullut, mutta ei se ehkä tosiaan ollutkaan niin selvää - hyvä, että taustakertomus kuitenkin selkeytti! :)

   Poista
 3. Hyvältä näyttää lakkaus! Mä olisin ehkä kanssa ajatellut jotain esimerkiksi kirjallisuusopintoihin liittyvää alaa ensimmäisenä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa tosiaan tulla tuosta kaunokirjoitustekstistä helposti sellainen mielikuva :)

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands