Kuivamarmorointia kokeilemassa (haastetrio 2015)

maanantaina, helmikuuta 23, 2015Helmikuu lähestyy loppuaan ja muistin tässä juuri muiden kiireideni keskellä, etten ole vielä tehnyt helmikuun kynsiä Haastetrio 2015 -haasteeseen. #ablecs15-haastessa soviteltiin juuri viime viikolla kynsiä yhteen asun kanssa (ja sekin tuotti melkoista päänvaivaa - postaus täällä), joten minua ei lainkaan huvittanut tarttua Asu ja kynnet -haasteeseen. Koska kirjakynnet tein jo viime kuussa, oli siis rohkeasti hypättävä uuteen tekniikkaan ja kokeiltava kuivamarmorointia!Oletukseni oli, että kuivamarmorointi ei tulisi olemaan helppoa, koska niin moni sen kanssa tuskailee. Toisaalta en ihan ymmärtänyt, mikä siinä voisi niiiin niin vaikeaakaan olla... Katsoin muutamia inspiraatiokuvia internetin ihmeellisistä syövereistä, ja päätin lopulta lähteä kokeilemaan kuivamarmorointia tämän blogin tyyliin. Lakoiksi valitsin kaksi hyvin toisiinsa sopivaa Picture Polishin sinistä, nimittäin Cosmoksen ja Cyanin.


 Lakkasin pohjalle kerroksen Cyania ja annoin kynsien kuivua rauhassa. Tämän jälkeen lakkasin puoleen kynteen Cyania ja toiseen puoleen Cosmosta, kumpaakin melko paksun kerroksen. Sitten vetelin ohuella siveltimellä vetoja kynnen reunasta toiseen. Ihan hirveän helppoa tämä ei tosiaan ollut – kaljuja kohtia meinasi alle lakatusta pohjakerroksesta huolimatta jäädä ja Cosmos meinasi liikaakin peittää vaaleamman Cyanin. Olin kuitenkin lopputulokseen varsin tyytyväinen, ja tuijottelinkin kynsiäni töissä ansiokkaasti lähes koko seuraavan päivän. Kylläpä nuo Picture Polishin holohippuset muuten kimaltavat upeasti molemmissa näissä lakoissa! Ja kerrankin tuollainen ihana efekti välittyy kuviin asti edes jonkinlaisena.


 Yllättäen oikean käden marmorointikuvio onnistui aavistuksen paremmin kuin vasemmassa, joten tässä bonuskuva myös oikeasta kädestä. Kynnet ovat hiukan lyhyemmät kuin vasemmassa ja myös osittain eri pituiset, koska ne kärsivät viime viikonlopun laskettelureissulla. Älkää antako sen haitata vaan katsokaa kuviota. ;) Ehkäpä kynsistä myös sen huomaa, että yritin tehdä tuollaisen asteittasesti liukuvan värinvaihdoksen pikkurillin Cosmoksesta aina peukalon Cyaniin asti. Tämä taas onnistui paremmin vasemmassa kädessä.Kynsilläni / on my nails:

Base coat: Essie First Base
Colours: Picture Polish Cyan (vaaleansininen / light blue), Picture Polish Cosmos (tummansininen / dark blue)
Top coat: Poshe Super-fast drying top coat

 Huomasin muuten huvituksekseni, että olen tainnut tykästyä erityisesti Picture Polishin sinisiin. Nyt vasta laatikkoon lakkoja järjestellessäni huomasin, että niitä onkin jo *muutama* ehtinyt kertyä. Kaikki tietysti ovat erilaisia! Kun osa pyörii lakkausten jäljiltä pöydällä ei tällaisia havaintoja pääse tekemään. ;) Vieläkin löytyisi Picture Polishin valikoimasta useampikin sinisävyinen lakka, jota himoitsen (erityisesti Forget Me Not ja Eyre, joka on tosin ehkä enemmänkin liila). Nyt myös tätä postausta kirjoittaessani tajusin, että sekä tammikuun Haastetrio 2015:n kynteni että edelliset vesimarmorointikynteni olivat sinisävyiset... Mutta eipä se ihme ole, kun sininen on vaan niin kaunis kynsillä.


Löytyykö omasta lakkakokoelmastasi joku näistä ihanista sinisistä tai joku muu Picture Polishin sininen ihanuus?

------

It’s the last week of February and I realised that I had not yet done my monthly challenge nails for the Finnish Haastetrio 2015 challenge. I just matched my nails to an outfit for the #ablecs15 challenge (here) so I was not in the mood to do another nails with the theme “Outfit and nails”. Since I already got inspiration from a book last month (post here), I had no choice but to try a new technique, namely dry marbling. I did expect it to be difficult since everyone seems to be struggling with it, but at the same time I could not quite figure how it could be soooo difficult... I took these nails as a starting point (thank you for inspiration!) and chose to use two pretty blues from Picture Polish, Cyan and Cosmos. I began with one coat of Cyan and let it dry. I then painted a thick coat of Cyan on one side of my nail and a similar coat of Cosmos on the other side, and dragged fine lines from one side to another with a thin brush. This was the tricky part, since there were some bald spots despite the “base” coat and the darker Cosmos almost covered the lighter Cyan. Overall, I’m happy with the result – a good first try at dry marbling! The last picture is my stash of blue Picture Polish polishes. I seem to like their blue shades and there are still some shades I would want… :)

Thanks for reading, 

Helmi

3 kommenttia

  1. Kaunis merellinen ja unenomainen lakkaus. Sininen on mainio väri kynsillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos E-S! Sininen on kyllä yksi omia turvavärejäni, varsinkin tällainen rauhallinen, ei liian vaalea kokonaisuus :)

      Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands