Copycat x 2

torstaina, huhtikuuta 07, 2016

Suuri kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille - ihana kuulla, että olette kaipailleet! Yritän pysyä paikalla jatkossa vähän paremin. :) 

Yksi syy blogin tauolle jäämiseen oli aika luonnostaan se, että minulla ei oikein ollut aikaa eikä mahdollisuutta lakata, saati sitten koristella kynsiä alkuvuodesta. Blogin kuvavarastokin oli jo ehtinyt ehtyä, koska muuttoon liittyvät kiiret alkoivat oikeastaan jo loka-marraskuun vaihteessa. Loppuvuoden puolellakin piti siis julkaista lähinnä jo aiemmin tehtyjä kynsiä eikä puskurivarastoa kertynyt. Yhdet kynnet, tai oikeastaan kahdet, kuitenkin tuosta varastosta jäivät, ja ne onkin nyt aika saada ulos, jotta seuraavaksi saadaan blogiin jälleen vähän tuoreempia kynsiä! 


Nyt en monen kuukauden jälkeen enää kovin tarkkaan muista, mitä kaikkea olin näistä kynsistä ajatellut kirjoitella, mutta sen muistan, että nämä ajoittuivat aikaan, jolloin olin joutunut viilaamaan kynteni ihan lyhyiksi ja olin siitä jotenkin allapäin. En nyt oikein pääse mukaan siihen tunnelmaan - miksiköhän se tuntui jotenkin niin ikävältä silloin? Ehkä kynteni olivat olleet sitten nysiä pidemmät jo pitkään. Oikein pitkäksihän kynteni eivät oikein ehdi kasvaakaan ennen katkeamistaan, mutta tykkään silti, kun kynsissä on edes jotain vapaata kasvua. Lyhyet kynnet voivat olla tosi nätitkin, mutta omissa sormissani ihan nysäkynnet näyttävät jotenkin oudoilta.


Lyhyitä kynsiä surkutellessani hain inspiraatiota kynsiin sosiaalisesta mediasta - ja kuka olisikaan ollut parempi inspiraatio instagram-kuningatar Sinney? Sinin kynnethän eivät nyt edes niin lyhyet ole, mutta hän tuli mieleeni ideoita pohtiessani. Hänen kyntensä ovat aina niin tasapainoiset ja mietityt vaikka samalla ovatkin yksinkertaisia. Päädyinkin sitten suorastaan kopioimaan hänen nämä kyntensä, sillä käytin jopa samaa lakkaa kuin hän - Kikon 499 Dahlia Mauve. Aksenttikynteen pääsi OPIn This Gown Needs A Crown ja nimettömään Milvin kukkasiirtokuva, joka sentään oli erilainen kuin Sinin käyttämä. Sinikin kyllä oli käyttänyt Milviä, mutta hänen kuvansa oli nätimpi ja sopi paremmin yhteen näiden värien kanssa... 

Missä muuten menee mielestänne sopivan inspiroitumisen ja paheksuttavan kopioimisen raja? Jos kertoo inspiraation lähteen niin saako julkaista ihan samanlaiset kynnet kuin joku toinen? Tai onko toisaalta toisen kynsistä kopioidun manikyyrin julkaisemisella mitään itsenäistä arvoa? Aloin tässä vaan pohdiskella... Toisaalta tässä harrastuksessa on kyse aika paljon siitä, että haluaa jakaa muiden kanssa omat onnistumisen tunteensa, jolloin ihan hyvin voi mielestäni näyttää oman versionsa jonkun muun kynsistä, vaikka se olisikin ihan samanlainen. En ole tässä suhteessa tiukkis, kunhan muistetaan mainita, keneltä idea tuli.


Jokin tässä yhdistelmässä vähäsen sitten kuitenkin tökki, joten päätin seuraavana päivänä kokeilla samojen aksenttikynsien kaveriksi jotain toista värilakkaa. Siirtokuva oli lopulta kuitenkin niin sininen, että ajattelin sinisen lakan sopivan siihen paremmin. Lisäksi olen näköjään kuorruttanut myös siirtokuvan holotopperilla, joka on oletettavasti ollut China Glazen Fairy Dust. Hauskaa tämä salapoliisin päättelytyö näin jälkikäteen!


En ehkä innostunut uudestakaan yhdistelmästä erityisemmin, mutta oli se parempi kuin ensimmäinen. Kummasta itse tykkäsit enemmän vai mentiinkö molemmilla metsään? 

Kynsilläni / on my nails: 

Kiko - 499 Dahlia Mauve / Zoya - Dream
OPI - This Gown Needs A Crown
Milv water decal

----
I had one manicure on my archive before my absence from the blog - I did this manicure already in December. I was trying to find something that would look nice on my short nails and discovered this manicure by @Sinney I instantly copied. I even used the same polish she had used... Her version was much nicer, though, and I ended up changing the polish after a day. The blue version was a bit better with the decal, but still not my favorite manicure. Which one did you prefer? 

10 kommenttia

 1. Mun mielestä ei ole mitenkään epäsopivaa kopioda lakkauksia joltain toiselta, kunhan mainitsee siitä. Mä olen tehnyt tätä ja ne, joilta olen ottanut mallia lakkauksiini, ovat vain ilahtuneet siitä, olen tykänyt heidän lakkausideoistaan niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tätä mieltä olen itsekin! Lähinnä pohdin julkaisumielessä, että onko järkevää julkaista heti perään täysin samanlaiset kynnet kuin joku muu on tehnyt. Pääsiäisenä tein omaksi ilokseni ihan samanlaiset kynnet kuin Something Can Go Wrong -blogin Heidi ja päätin jättää ne kuvaamatta, kun en olisi ehkä kuitenkaan heti halunnut julkaista täysin samanlaisia kynsiä. Aattelin, ettei se olisi ehkä ollut niin kovin mielenkiintoista muillekaan. Jos värit tms muuttuu niin sittenhän ne ei enää ole samanlaiset. Mutta siis en kyllä vastusta samanlaisten kynsien julkaisuakaan, tämä oli vaan omaa pohdintaa aiheesta! :)

   Poista
 2. Ihanat! Mun mielestä lyhyet kynnet on kauniit siinä missä pitkätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katarooma! Näinhän se on, mutta varmaan kaikilla on se oma mieluisin pituus. Itse en toisaalta tykkää siitäkään omissa kynsissäni, jos ne alkavat olla liian pitkät. Hankalaa :D

   Poista
 3. Oi, molemmat lakkaukset on todella nätit! Zoya tosin sopii ehkä paremmin noiden siirtisten kanssa, mutta molemmista versioista pidän :) Ja ihan samoilla linjoilla olen tuon inspiroitumisen kanssa, eli kunhan "lähde" mainitaan niin vain taivas on rajana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena Sofia! Juuri näin - sehän on kivakin vaan inspiroitua muiden hienoista kynsistä!

   Poista
 4. Söpöt!:)

  Mielestäni kynsikoristeluissa saa kopioida muita. Se on tavallaan kunnianosoituskin hienolle lakkaukselle että joku tahtoo matkia sitä, mutta rumaa on se jos lakkaukset julkaistaan "somessa" ilman mainintaa siitä mistä ajatus kynsiin on lähtenyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos E-S! Olen tosiaan tästä ihan samaa mieltä - inspiroitua saa, mutta jos ollaan lähellä kopiointia niin silloin vähintäänkin pitää mainita lähde. Joskus kyllä tuntuu siltä, ettei mitään "omaa" näissä piireissä ole oikein mahdollista edes keksiä - monet ideat kun varmaan tulevat jostain aiemmin nähdystä mieleen, vaikkei tietoisesti olisikaan mitkään tietyt kynnet mielessä.

   Poista

Kiitos kommenteista ja päiväni piristyksestä!

Comments and ideas are more than welcome and can really make my day, thank you!

You Might Also Like

Labels - brands